Snygg blomma och lite alingsås symboler

Feriejobb i Alingsås kommun

Feriejobb är en chans för dig att prova på arbetslivet samt få viktiga erfarenheter inför framtiden. Du får arbetslivserfarenhet och en möjlighet att knyta kontakter på arbetsmarknaden. Det är också ett tillfälle för dig att lära känna Alingsås kommun som arbetsgivare.

Ansökning

I sommar erbjuder Alingsås kommun runt 100 ferie- och sommarjobb för 16- till 18-åringar. Det är du som är född -02, -03 samt -04 som har möjlighet att ansöka om feriejobb. Du måste också vara folkbokförd i Alingsås kommun för att ha rätt att feriejobba hos oss.

Ansökningen öppnar 15 februari och stänger 15 mars. Du gör din ansökan här. Vi tar inte emot ansökningar före eller efter ansökningstiden.

Arbetsområden

Feriejobbare arbeta med olika arbetsuppgifter inom kommunala verksamheter men också på föreningar eller ideella organisationer. Du kan arbeta inom äldreomsorg, barnomsorg, kulturarbete, fastighet- och markskötsel, administration, djurvård och naturbruk eller butik och lager. 

Arbetstider

Du kan få anställning en perioder och du arbetar måndag-fredag 6 timmar/dag under 3 veckor, med undantag för helgdagar.

På grund av rådande läge kommer Alingsås kommun i år enbart kunna erbjuda feriejobb 27/7-14/8. Detta innebär att första perioden, 15/6-3/7, som det tidigare har annonserats om kommer att påverkas då kommunen inte kan garantera att arbetsplatsen kan ta emot någon dessa datum. De ungdomar som berörs kommer att bli kontaktade. Funktionen ”En väg ut” fortsätter sitt arbete med att erbjuda feriejobb under period två.

Kontakt

För övriga frågor och kontakt kan du nå oss på tele. 0322-61 60 00 eller feriejobb [at] alingsas [dot] se, vi ser helst att det är du som ungdom/arbetstagare som hör av dig, inte din målsman ellen annan anhörig!

E-tjänst