1 Driftstörningar

Estetiska programmet

Kombinera din kärlek för musik eller dans med studier som ger dig behörighet till högskola och universitet. Tillsammans med fantastiska lärare och klasskamrater utvecklar du din talang och ditt konstnärliga uttryck i en välkomnande studiemiljö.

Texten uppdaterad 2023-11-21

Ung kvinna dansar

På Estetiska programmet möter vi dig utifrån din passion för musik eller dans. Tillsammans bygger vi färdigheter och kunskaper för att du ska uppnå dina personliga mål. Att gå Estet på Alströmergymnasiet bygger till stor del på teamwork och du arbetar ofta med dina klasskamrater i grupprojekt. En del av projekten leder till en föreställning inför publik. Att du är engagerad och delaktig i undervisningen är viktigt både för din egen personliga utveckling, men också för klasskamraterna du samarbetar med. Som elev ges du ett stort inflytande i de estetiska kurserna och är med och formar innehållet.

Undervisning byggd på kvalitet och gemenskap

Hos oss på Alströmergymnasiet får du en modern utbildning med hög kvalitet. Vi har kompetenta och engagerade lärare som aktivt jobbar med utveckling av sina undervisningsmetoder. Vi bygger vår verksamhet på en stark gemenskap. Att du som elev ska trivas och känna trygghet står i första rummet. Den dagliga undervisningen bygger på personliga och inspirerande möten med dig som elev i centrum.

Uppträd inför publik

Som elev hos oss får du vara en del av många roliga evenemang, som exempelvis vår årliga julkonsert. Estetiska programmets föreställningar har genom åren kommit att bli en viktig del av Alingsås kulturliv.  

Estetiska programmets hemmascen är Alströmerteatern där flera produktioner görs. Det är en modern scen med den senaste tekniken inom ljud och ljus och där står skolans nyrenoverade flygel.

En framtid fylld av potential

Efter din examen från Estetiska programmet har du stora valmöjligheter. Du kan välja att läsa vidare på konstnärlig utbildning inom dans och musik. Eftersom programmet ger dig högskolebehörighet har du även möjligheten att söka till en mängd utbildningar på universitet och högskola. Lärare, journalist, polis eller jurist är bara några av dina valmöjligheter.  

Välj mellan Musik och Dans

Estetiska programmet på Alströmergymnasiet erbjuder inriktningarna Musik och Dans. När du ansöker till båda inriktningar får du också göra ett färdighetsprov. Du kan läsa mer om respektive inriktning och färdighetsprov nedan.

Programfördjupningar

Från och med läsåret 2021/2022 erbjuder det Estetiska programmet två programfördjupningar på Musikinriktningen:
Studio och musikproduktion – Fördjupa dig inom inspelning och digitalt musikskapande.
Instrument och ensemble – Fördjupa dig inom instrument/sång och ensemble.

Karin Burman

NULL

Programledare estetiska programmet, Alströmergymnasiet

Linda Svensson

NULL

Programledare estetiska programmet, Alströmergymnasiet

Mats Kjellmer

NULL

Biträdande rektor med ansvar för ES och HA/FS, tf. enhetschef kulturskolan, Alströmergymnasiet

Alströmergymnasiet reception

NULL

Reception, Alströmergymnasiet