Musikinriktning

Inriktningen Musik ger dig en utbildning med en mycket utåtriktad verksamhet. Vi uppträder regelbundet inför publik både på och utanför skolan. Mycket av den estetiska undervisningen sker i grupper där du och dina klasskamrater jobbar tillsammans.

Texten uppdaterad 2022-11-21

Här får du möjligheten att fördjupa dig inom några av dina musikaliska intresseområden. Vi erbjuder bland annat spel och sång i ensemble, musikproduktion och låtskriveri. I våra lokaler på Esteticum finns en välutrustad studio som används flitigt. Vi har också många ensemblerum där pop- och rockgrupper och andra orkestrar kan repa.

Vässa dina musikaliska färdigheter

Som elev får du också en individuell instrument- eller sånglektion på 30 minuter i veckan. Du kan välja bland gitarr, piano, trummor, elbas, cello, trumpet, tvärflöjt, kyrkorgel eller sång för de individuella lektionerna. Du söker in till programmet genom spela upp på det instrument du vill ha lektioner i. Om du vill ha lektioner i sång sjunger du på färdighetsprovet.

Under din studietid hos oss möts du av engagerade lärare varav många är aktiva sångare och musiker som producerar egen musik.

Färdighetsprov

När du ansöker till Estetiska programmet med inriktning musik får du också göra ett färdighetsprov. Det sker vanligtvis i början på mars och du får en kallelse på posten cirka två veckor i förväg. Om du bor i en annan kommun än Alingsås kallas du till färdighetsprov i maj. Provet äger rum i våra lokaler på Esteticum. Du ges 15 minuter att visa dina färdigheter på ditt eller dina instrument eller i sång. Du gör också ett mindre gehörstest.

Din poäng från färdighetsprovet räknas samman med ditt betygsvärde från årskurs nio. Det sammanlagda resultatet ligger sedan till grund för vilka som blir antagna.

Alströmergymnasiet reception

NULL

Reception, Alströmergymnasiet