Dansinriktning

Inriktningen Dans är både för dig som vill bli professionell dansare och för dig som vill få bra dansträning under tre år men sedan inrikta dig på ett annat yrke. Vi på Inriktning Dans på Alströmergymnasiet står för en hög kvalitet när det gäller konstnärlighet och hållbar fysik för dansare.

Texten uppdaterad 2022-11-21

På programmet får du chans att fördjupa dina kunskaper inom flera olika dansgenrer och möjlighet att under handledning skapa egna koreografier. Dina danslärare representerar många olika dansstilar och du tränar modern jazz, street/hiphop, modern dans och koreografi . Du utvecklar din dansteknik, ditt kroppsspråk och din kreativitet. Du får uppträda på stora och små scener i olika sammanhang på och utanför skolan. Du har även möjlighet att delta i gemensamma produktioner med eleverna på Inriktning Musik.

Utvecklande danssamarbete

Estetiska Programmet med inriktning dans har sedan flera år tillbaka ett samarbete med Vara Konserthus. Som danselev får du under Dansens dag ta del av professionell dans och även själv uppträda på den välbesökta scenen i Vara. Där får du en god inblick i hur arbetet för frilansande dansartister ser ut.

Färdighetsprov

När du ansöker till Estetiska programmet med inriktning dans får du också göra ett färdighetsprov hos oss på Alströmergymnasiet i lokalerna på Esteticum. Där deltar du i en provlektion som innehåller uppvärmning, diagonal och inlärning av en kort danskombination där du följer givna instruktioner i grupp. Provlektionen hålls i mars och du får en kallelse på posten cirka två veckor i förväg.

Din poäng från färdighetsprovet räknas samman med ditt betygsvärde från årskurs nio. Det sammanlagda resultatet ligger sedan till grund för vilka som blir antagna.

Alströmergymnasiet reception

NULL

Reception, Alströmergymnasiet