Alströmerteatern

Med 542 sittplatser passar Alströmerteatern perfekt för konserter, underhållning och evenemang.

Texten uppdaterad 2023-04-12

Alströmerteatern

Alströmerteatern renoverades under hösten 2022. Lokalen har moderniserats för att bättre möta dagens krav på en hörsal och teater. I renoveringen ingick byte av stolar till nya bekvämare med tillhörande bord. Stegen förlängdes för att skapa mer utrymme och varje stolsrygg fick eluttag, nya ytskikten och satte in ny led-belysning.

För dig som vill boka teatern

Alströmerteatern är Alingsås största teaterlokal och lämpar sig utmärkt för teater, konserter, standup, föreläsningar, med mera. Salongen har totalt 542 sittplatser, men kan också begränsas till 305 platser i den främre sektionen vid behov.

Detta är Alingsås modernaste scen med ljud och ljus i toppklass. Det underlättar för ert evenemang då ni enkelt använder er av installerat ljud och ljus. Om ni kommer med egen teknik, arbetar vi fram en setup som passar er och minimerar er arbetstid.

Vi välkomnar både mindre evenemang där ni sköter tekniken själva och större föreställningar där ni bokar våra ljud- och bildtekniker. Oavsett vilken typ av evenemang ni har kan vi enkelt anpassa scenen efter era önskemål.

I anslutning till scenen finns tre loger med pentry.

Avstånd från scen till station

Alströmerteatern ligger 1,5 km från Alingsås station och välplacerad att locka folk från hela Göteborgsregionen och stora delar av Västra Götaland. Från stationen är det 30 minuters resa till Göteborg och ca 40 minuters resa till Borås.

Anders Erlandsson

NULL

Scenmästare Alströmerteatern, Tekniker, Alströmergymnasiet service och support