Fotboll

Hos NIU Fotboll på Alströmergymnasiet får du fotbollsträning på elitnivå kombinerat med högkvalitativa gymnasiestudier. Du får även delta i utbyten med andra fotbollselever i Göteborgs region.

Texten uppdaterad 2022-09-15

Så ser din träning ut

All träning sker helt enligt de riktlinjer som Svenska Fotbollförbundet satt upp. Under din utbildning ligger fokus på att utveckla dina individuella färdigheter. Förutom fotbollsträning kommer du även att träna på gym. Du bygger upp din kropp för att maximera din utveckling, men också för att förebygga skador.  

Förutom fotbolls- och fysträning ingår kursen Tränings- och tävlingslära i din utbildning. Här fördjupar du dina kunskaper inom kostlära, vila och återhämtning, fotbollsteori, ledarskap och socialt lärande.

Samarbete med lokala föreningar i Alingsås

Alströmergymnasiet samarbetar med sammanlagt fem fotbollsklubbar i Alingsås. På flicksidan arbetar skolan tillsammans med föreningarna Alingsås KIK och Holmalunds IF Dam. På pojksidan finns ett samarbete med Alingsås IF, Gerdskens BK och Holmalunds IF. Lärarna på NIU-fotboll har en tät kontakt med de olika klubblagstränarna för att följa upp din utveckling. 

Skolutbyte med Trollhättan

Alströmergymnasiet har ett organiserat utbyte med Magnus Åberggymnasiet i Trollhättan. Elever och lärare från respektive skolor besöker varandra och får på så sätt möjlighet att spela matcher och följa den andra skolans arbete.

Så ansöker du till NIU fotboll

Du ansöker till NIU fotboll via E-tjänsten och där hittar du information om sista ansökningsdag. Efter att din ansökan är registrerad blir du kallad till antagningsträning och personlig intervju hos oss på Alströmergymnasiet. Ett urval bland de sökande görs sedan.

Om du kvalificerar dig till NIU fotboll kan du välja mellan följande nationella program på Alströmergymnasiet: Barn och Fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet, El- och Energiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet.

Sista ansökningsdatum hittar du på ansökningsportalen för de nationella programmen.

Uttagningsprocess läsåret 2022/2023

Antagningsträning till NIU fotboll med start höstterminen 2021 kommer ske vid fyra tillfällen. Varje sökande erbjuds två av fyra träningstillfällen. En träning i december och en träning i januari.

Träningarna sker på följande datum

Måndagen 12/12 och onsdagen 14/12.
Samling sker kl. 13.00 och träningen avslutas kl. 15.00.

I januari 2023 sker uttagningsträningarna måndag 16/1 och onsdag 18/1. Samling sker kl. 13.00 och träningen avslutas kl. 15.00.

E-tjänst för ansökan till NIU fotboll

Kjell Johansson

NULL

NIU fotboll instruktör, Alströmergymnasiet