Palladium

Palladium är en trivsam och omtyckt lokal av både artister, arrangörer och publik. Filmfestivaler, rockmusik, musikkårer och teaterföreställningar har fyllt huset med toner, känslor och uttryck i cirka 100 år.

Texten uppdaterad 2024-04-15

Palladium är kultursalongen som ligger mitt i stan. Under mer än 100 år har här visats spännande scenkonst, som film, teater, dans och musik för alingsåsare och andra kulturintresserade. Exempel på evenemang är filmfestivaler, stand-up, konserter och barnteater.

Både scen och foajé kan användas till vitt skilda evenemang av olika storlek. Salongen uthyres även för konferenser, föreläsningar och workshops

Palladium har 25 000 besök till teater- musik och filmföreställningar varje år. Det finns 212 sittplatser varav två rullstolsplatser och två ledsagarplatser.

Avstånd från scen till station

Palladium ligger 650 m från Alingsås station och välplacerad att locka folk från hela Göteborgsregionen och stora delar av Västra Götaland. Från stationen är det 30 minuters resa till Göteborg med tåg eller bil och ca 40 minuters resa till Borås med bil.

Alingsås kommun