Fjärde tekniskt år

Läs ett fjärde år på teknikprogrammet och bli gymnasieingenjör. Utbildningen är utformad i samarbete med näringsliv för att hålla en hög kvalitet med relevant innehåll för branschen. Alla våra elever har fått jobb direkt efter examen.

Texten uppdaterad 2022-10-19

Ansökan

Du är välkommen att söka till fjärde året om du är 22 år eller yngre och går eller har gått Teknikprogrammet.

Ansökan gör du som boende inom Göteborgsregionen via kontakt med Noureddin Jahanshahi på  noureddin.jahanshahi@alingsas.se. Är du skriven utanför Göteborgsregionen söker du via antagningskansliet i din hemkommun.

Bli Gymnasieingenjör

Alströmergymnasiet erbjuder sedan 2016 en påbyggnadsutbildning på ett år inom profilen Informationsteknik med inriktning mot  nätverksteknik. När du tar examen får du titeln gymnasieingenjör och kan söka jobb inom nätverks- och IT-branschen. Exempel på jobb du kan söka är: Pc- och nätverkstekniker, It-support och samordnare samt servicetekniker inom It hårdvara.

Du blir också bättre förberedd för att klara en högskole- eller civilingenjörsutbildning.

Tre ungdomar monterar ner en dator.
Elever demonterar en dator

Nära samarbete med lokalt näringsliv

Utbildningen är en del av teknikcollege och framtagen i samarbete med regionalt näringsliv. Vi samarbetar med lokala företag i Alingsås. Vi har ett lokalt programråd knutet till utbildningen där flera lokala företag är representerade för att säkerställa att utbildningen är relevant och leder till anställningsbarhet. 

Studier på plats varvas med minst 10 veckors praktik där du som elev får utveckla dina färdigheter och lära känna branschen.

CISCO-certifiering

Gymnasieingenjörsutbildningen  i Alingsås är en Cisco Academy, vilket ger dig möjlighet att certifiera dig inom Cisco  som gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden. 

Film om fjärde tekniskt år från Teknikcollege

Noureddin Jahanshahi

NULL

Lärare, Alströmergymnasiet

Jens Wallin

NULL

Rektor sektor 2 (BA, NA, Teknik), Alströmergymnasiet