Ekonomiprogrammet

Ett högskoleförberedande program för dig som är intresserad av företagsekonomi och juridik. Perfekt för framtidens egna företagare och entreprenörer samt för dig som vill jobba inom rättsväsendet.

Texten uppdaterad 2023-11-21

På Ekonomiprogrammet utvecklar du din förmåga att arbeta målinriktat, lösa problem, ta ansvar och samarbeta med andra i team. Digitalisering är en viktig del av din utbildning och du jobbar i många digitala miljöer och lär dig använda olika digitala verktyg.

Studier med fokus på företag och juridik

Som elev får du kunskap i hur samhällets resurser används på ett hållbart sätt och företags påverkan och betydelse för utvecklingen. Du får möjlighet att samarbeta med det lokala näringslivet bland annat inom ramen för Ung Företagsamhet. På så sätt lär du dig ta beslut utifrån ett företagsperspektiv. Du får även kunskaper inom juridikens olika områden. Till exempel hur det svenska rättsväsendet fungerar och hur lagstiftningen påverkar dig i vardagen.

Välj mellan två programinriktningar

Ekonomiprogrammet på Alströmergymnasiet erbjuder inriktningarna Ekonomi och Juridik. Du kan läsa mer om respektive inriktning nedan.

Inriktning Ekonomi

Inriktningen för dig som är extra intresserad av företagsekonomi. Här fördjupar du dig inom företags ekonomiska förutsättningar, marknadsföring och redovisning. Här ingår även en extra matematikkurs.

Inriktning Juridik

Inriktningen för dig som vill veta mer om juridikens betydelse  i det moderna demokratiska samhället. Du lär dig mer om juridikens roll för individen, företagen och samhället. Dessutom fördjupar du dig inom filosofi och psykologi.

Anders Svensson

NULL

Programledare Ekonomiprogrammet, Alströmergymnasiet

Maria Lindberg

NULL

Rektor sektor 4 (HA, EK, EE, ES), Alströmergymnasiet

Alströmergymnasiet reception

NULL

Reception, Alströmergymnasiet