Nolhagas nya sim- och sporthall

Nolhagas nya sim- och sporthall

Nu är Nolhaga sim- och sporthall stängd för ombyggnation. Den nya sim- och sporthallen beräknas stå klar våren 2018 och då kommer Alingsås ha ett modernt badhus med fler bassänger samt relaxavdelning.

Fler bassänger, en relaxavdelning varav en del utomhus, en ny familjebastu och ett utbyggt kafé. Det är några av de förändringar som görs när den gamla simhallen från 1968 nu byggs om. Anläggningen växer från 7 100 kvm till drygt 11 000 kvm. Målet är fler nöjda kunder i framtiden.
Idag har badet cirka 106 000 besökare per år. I och med om- och tillbyggnaden kan antalet besökare växa till cirka 164 000 personer. Förhoppningsvis blir också det moderniserade badet ett dragplåster för kranskommunernas invånare.

Önskemål: mer upplevelse

Nolhaga Parkbad ska till en rimlig kostnad erbjuda en möjlighet till en badupplevelse för kommuninvånare i olika åldrar. Nolhagahallen ska också vara en plats för rekreation, som passar både elitidrottaren, vardagsmotionären och den som vill sköta om sin hälsa genom en stunds stillhet och vila.
I besökarundersökningarnas resultat säger en stor del av de yngre besökarna och barnfamiljerna att de saknar en upplevelsedel i simhallen. Men även en del av motionssimmarna önskar detta.

Mer vattenyta

För att både motionssimmare och mer äventyrslystna besökare ska bli nöjda är därför ett övergripande mål att få mer vattenyta. Den lösning som bäst tillmötesgår de flesta besökares behov och som samtidigt kan göras inom budget är att bygga till en upplevelsedel och en extra simbassäng med höj- och sänkbar botten. På så vis frigörs tid i den befintliga 25-meters bassängen för mer motionssim och föreningsverksamhet.

Preliminär tidsplan

Tidsplanen är att Nolhaga Parkbad ska öppna någon gång under våren 2018. Exakt vilket datum är i dagsläget inte bestämt.