Byggnad västra bodarne förskola
Västra Bodarne förskola

Västra Bodarna förskola

Förskolan ligger mitt i samhället, nära skog och natur och med sjön Mjörn inom räckhåll. Det finns bra kommunikationer med både tåg och buss till Alingsås och Göteborg.

Närhet till natur och stad

I ett vackert beläget samhälle, fem kilometer söder om Alingsås, ligger Västra Bodarne förskola och skola, i en härlig skogs- och landsbygdsmiljö med sjön Mjörn inom nära räckhåll. Det finns goda kommunikationer med både tåg och buss till Alingsås och Göteborg. Detta skapar goda möjligheter att använda olika miljöer i vår pedagogiska verksamhet.

Starka rötter och vingar som bär

Vår vision handla om att ge barnen "Starka rötter och vingar som bär". Rötter som ger växt och näring, en trygg bas för att bygga upp en god självkänsla och ett positivt självförtroende. Det ger en trygghet som är en bra grogrund för lusten att lära.

Vingarna står för potentialen vi har inom oss. Vi vill bidra till att våra elever vågar och får möjlighet att använda sin förmåga och utvecklas mot sin fulla potential.

 

Förskolan:

Förskolan består av fem avdelningar, Örnudden, Torpet, Ljungbacken, Björkäng och Trollsjön.

Våra lokaler:

December 2012 flyttade vi från våra fyra hus, som låg utspridda på skolområdet, in i en nybyggd förskola. Stora, ljusa lokaler, väl anpassat efter verksamheten, med fönster både, stora och små, anpassade efter barnens höjd, kojor att krypa in i och en storsal för att kunna träffas alla avdelningar tillsammans.