Information om coronaviruset covid-19

Kommunen jobbar aktivt med hanteringen av coronaviruset covid-19 och följer direktiven från folkhälsomyndigheten.

Läs mer
1 Driftstörningar

Google translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor.

Digital Store Manager

Butiksledare med digital kompetens – 300 YH-poäng, 1,5 år

Jobbar du med försäljning inom handel och butik och vill vara med och driva försäljnings- och förändringsarbete med digitala butikskoncept är detta utbildningen för dig.

Texten uppdaterad 2020-04-29

Den fysiska handeln förändras snabbt och det krävs att butiksmedarbetare och butiksledare höjer sin digitala kompetens. Att möta kunderna i den fysiska och digitala kundresan ställer andra krav på butiksmedarbetare och säljare.

I utbildningen lär du dig butiksutveckling med digitala koncept och tekniska lösningar utifrån ett omnikanalperspektiv. Du får inblick i hur tekniker som pekskärmar, mobila kassasystem, RFID-taggar, QR-koder, AR-lösningar och ansiktsavläsning etc. kan användas som säljstöd. Du lär dig vad en uppkopplad butik är och hur datalagrad information (kunddata) kan användas för att skapa attraktiva erbjudande och ge en personlig köpupplevelse.

Vad kan jag jobba som?

Efter utbildningen kan du jobba som Digital Store Manager, butiksledare eller affärsutvecklare inom handel. Du får en strategisk och operativ kompetens att utveckla och förbättra den digitala butiksupplevelsen ur ett kundperspektiv.

Utbildningens upplägg

Utbildningen är på 300 yh-poäng, vilket motsvarar 1,5 års heltidsstudier. En vecka motsvarar 5 yh-poäng.

Digital Store Manager ges i samarbete med Uddevalla Vuxenutbildning. Studerande i Alingsås och Lidköping följer föreläsningar och lektioner via videokonferens, som sänds från Uddevalla. Lärare finns i Uddevalla och undervisar två till tre dagar i veckan. Du läser på heltid och föreläsningar varvas med projekt, eget arbete, inlämnings­uppgifter och workshops.

Fysiska träffar i Uddevalla kan förekomma.

Utbildningen har en tydlig koppling till arbetslivet. En stor del av studietiden består av lärande i arbete (LIA) på en arbetsplats.

 • Start: 24 augusti 2020

  Sista ansökningsdag: 15 april
  Vill du läsa utbildningen i Alingsås skriver du detta i ditt personliga brev som du bifogar ansökan.

  Studieort: Uddevalla, Alingsås, Lidköping

  Längd: 1,5 år (300 yh-poäng)

  Examen: Yrkeshögskoleexamen

  Studiefinansiering/CSN: Utbildningen är avgiftsfri. Eventuella utgifter för resor, kost och logi, t.ex i samband med LIA, samt kurslitteratur står den studerande för. Studierna kan finansieras med studiemedel från CSN. Läs mer på www.csn.se

   

 • Grundläggande behörighet

  Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:

  1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.

  2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1 ovan.

  3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.

  4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

  Dessutom krävs
  Minst 2 år på halvtid inom butik, handel eller försäljning.

 • Ledarskap & förändringsledning
  Digitala butikskoncept
  Digitala tekniker i butik
  Kvalificerad försäljning
  Omnikanal & E-handel
  Butiksekonomi
  Digital Marknadskommunikation
  Lärande i arbete/LIA
  Examensarbete

 • En del av dina studier kommer att vara förlagda till en arbetsplats på så kallad LIA, Lärande i arbete. Under LIA-perioderna kommer du att få en förståelse för yrkesrollen och dess arbetsuppgifter samt att du får möjlighet att skapa ett viktigt nätverk inför kommande anställning.

  LIA utomlands?
  Genom projektet Erasmus + finns det möjlighet för dig som studerande att göra en del av din praktik i ett annat europeiskt land.
  Läs mer om Erasmus + här
  Ta kontakt med oss på Campus om du är intresserad!

 • Uddevalla Vuxenutbildning
  Joakim Nilsson, utbildningsledare
  E-post: joakim.nilsson@uddevalla.se
  Telefon: 0522-69 61 28

  Campus Alingsås
  Mia Wallander, utbildningskoordinator
  Telefon: 0322-61 66 65

  Campus Alingsås
  Elin Wilhelmsen, koordinator
  Telefon: 0322-61 67 52

  E-post: campus@alingsas.se

  Läs mer om utbildningen

 • En utbildning inom yrkeshögskolan genomförs i ett nära samarbete med näringslivet. Utbildningarna behovsanpassas efter arbetsmarknaden och innehåll och inriktning varierar därför över tid. Utbildningsanordnare som till exempel kan vara kommuner, landsting, organisationer, privata utbildningsföretag och högskolor lämnar in en ansökan till Myndigheten för yrkeshögskolan för att få anstånd till att driva en utbildning. Representanter från näringslivet deltar aktivt och är nära knutna till utbildningar genom att delta i ledningsgrupper, genomföra föreläsningar, erbjuda studiebesök och praktikplatser. Praktik ingår i de flesta utbildningar och kallas då för LIA, Lärande i Arbete. Utbildningarna inom yrkeshögskolan varierar i längd och innehåll men de flesta är mellan ett till tre år.

  Läs mer om utbildningar inom yrkeshögskolan på deras hemsida: www.yrkeshogskolan.se

Campus Alingsås reception

NULL

Campus Alingsås