2 Driftstörningar
sv Swedish

Skolkortsinformation läsåret 2022/2023

Texten uppdaterad 2022-09-02

Elever som är folkbokförda i Alingsås kommun men studerar i andra kommuner har möjlighet att få skolkort efter ansökan i en e-tjänst. Skolkort skickas inte hem utan hämtas i receptionen på Alströmergymnasiet.
Vid kvittering av skolkort krävs giltig legitimation/pass eller att vårdnadshavare finns med och identifierar dig som elev.

För årskurs 3 elever som är folkbokförda i Alingsås kommun och som studerar i Göteborg, Mölndal eller Partille och tidigare år hämtat ut sitt skolkort i receptionen på Alströmergymnasiet sker en förändring. Till hösten 2022 kommer ni som studerar i dessa kommuner, få skolkortet skickat till hemadressen istället. Utskicket kommer ske i augusti, under v. 31-33

Ansökan om skolkort görs via e-tjänst, gå in på www.minasidor.alingsas.se sök på skolkort gymnasium Alingsås kommun för att komma till e-tjänsten. Här finns även annan viktig information om skolkort.

Öppettiderna gäller för uthämtning av skolkort under vecka 36 och 37, observera att det är lunchstängt mellan 12.00-13.00:
Måndag-torsdag kl. 07.00-16.00
Fredag kl. 07.00-14.00.

För de elever som är folkbokförda i Alingsås kommun och studerar vid Alströmergymnasiet eller Alingsås Yrkesgymnasium, delas skolkort ut på Alströmergymnasiet vid skolstart.


Dessa regler gäller:
Skolkort beviljas till och med vårterminen du fyller 20 år.
Du ska studera på heltid.
Du ska ha minst 6 km resväg mellan folkbokföringsadressen och skolan.
Du får inte ha sökt inackorderingstillägg
Elever som är folkbokförda i annan kommun kontaktar sin hemkommun i god tid som sedan får hämta sitt skolkort i sin kommun.

Alströmergymnasiet reception

NULL

Reception, Alströmergymnasiet