Information om coronaviruset covid-19

Kommunen jobbar aktivt med hanteringen av coronaviruset covid-19 och följer direktiv och rekommendationer från folkhälsomyndigheten, socialstyrelsen och andra myndigheter.

Läs mer

Google translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Öppet hus på Alströmergymnasiet

Den 24-25 november kommer Alströmergymnasiet att hålla öppet hus för intresserade elever och föräldrar, men i år blir det digitalt!

Länkarna på programsidorna kommer att aktiveras under den 24 respektive 25 november. Ingen föranmälan krävs, utan klicka på länkarna på respektive program vid tidpunkt för det programs presentation du/ni vill följa.

Lite längre ner på sidan finns en teknisk instruktion om hur du går tillväga.

Texten uppdaterad 2020-11-23

Ungdomar sitter i en park.

Med anledning av de skärpta lokala råden från Folkhälsomyndigheten och Västra Götalandsregionen har skolledningen beslutat att det öppna huset blir digitalt istället.

Det kommer att bli ungefär som det vanliga öppna huset, men utan bulldoft från caféet och snittar från restaurang- och livsmedelsprogrammets elever. Men likväl kommer ni som intresserade elever och vårdnadshavare kunna ställa frågor om allt möjligt till våra lärare och elever som står redo via den digitala plattformen Google Meets.

Hur går det till?

Öppet hus genomförs digitalt, det innebär att varje program har tre tider för presentation av sina respektive program. Du som intresserad kan genom att klicka på länk/ar ovanför välja att ta del av informationen vid tre separata tillfällen, kl. 17.00, 17.45 och 18.30. Varje tillfälle är ca 30 minuter långt.
Så här gör du:
1: Har du inte Google Meet, ladda ner på Appstore eller Google Play. Klicka här för teknisk info
2: Klicka på det program som du är intresserad av på de rosa knapparna ovanför, då lotsas du till det programmets hemsida.
3: På programmets hemsida finns de olika starttiderna för programmets information, klicka gärna på tids-länken några minuter innan (då startas Google Meets upp och du klickar på Be om att få gå med) så kommer du att få ta del av programmets del av öppet hus.
4: Varje program har livesänd information kl. 17.00, kl. 17.45 och kl. 18.30 den 24 samt 25 november.

Vill du få en presentation av skolledningen, elevhälsa och studie- och yrkesvägledarna? Då kan du klicka på länkarna ovanför för att komma direkt till deras del av Öppet hus.

Hålltider

Varje program kommer att starta sina informationer vid tre olika tidpunkter, detta gör att man under kvällen kan ta del av tre olika program och deras presentationer.
Presentationer börjar
Kl. 17.00
Kl. 17.45
Kl. 18.30

Du kan förbereda dig genom att läsa vår programkatalog och kolla på våra informationsfilmer under respektive program.

Röda byggnader tillhör Alströmergymnasiet. Adressnummer står i anslutning till byggnaden.

Anders Erlandsson

NULL

IT-tekniker, Alströmergymnasiet service och support

Jens Wallin

NULL

Rektor sektor 2, Alströmergymnasiet

Pär Hellsten

NULL

Administrativ chef, Alströmergymnasiet