Information om coronaviruset covid-19

Kommunen jobbar aktivt med hanteringen av coronaviruset covid-19 och följer direktiv och rekommendationer från folkhälsomyndigheten, socialstyrelsen och andra myndigheter.

Läs mer

Google translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Programmet för hotell, restaurang och bageri

Programmet för dig som vill jobba med matlagning, bakning och livsmedel.

Texten uppdaterad 2020-10-15

Kille lagar mat i kök.

Programmet är också perfekt för dig vill jobba med service på framför allt restaurang.

I utbildningen får du lära dig metoder för matlagning och bakning. Dessutom ingår undervisning i livsmedels- och näringskunskap samt hur viktigt det är med hygienen i köket.

Det är viktigt att vara serviceinriktad och tycka om att arbeta tillsammans med andra människor.

Lärling

På Alströmergymnasiets GS kan du läsa Programmet för hotell, restaurang och bageri som en lärlingsutbildning. Det innebär att du får din utbildning på en arbetsplats under minst halva utbildningstiden.

Praktisera på arbetsplatser

I utbildningen på samtliga nationella program ingår så kallat arbetsplatsförlagt lärande (APL). Det innebär att du som elev provar och utvecklar dina kunskaper genom praktik på olika arbetsplatser. Läs mer om APL på Skolverkets hemsida.

Alströmergymnasiet reception

NULL

Reception, Alströmergymnasiet