En person skriver på en dator.

Alingsås kommuns utbildningsverksamhet nominerad till prestigefyllt IT-pris

Alingsås kommun har nominerats till Guldtrappan, för sitt arbete med digitalisering inom skolans värld.

Alingsås kommun är en av sex finalister, till det åtråvärda priset Guldtrappan, en nationell tävling med syftet att uppmuntra den digitala utvecklingen i skolans värld. För att få vara aktuell för priset så måste man på olika sätt arbeta framgångsrikt och långsiktigt med digitalt lärande. 

— Att vi är en av finalisterna ser jag som ett gott betyg på vårt arbete med digitalisering och hur vi arbetar med att systematiskt utvärdera det digitaliseringsarbete som görs. Det här är ett oerhört viktigt arbete och det är något vi hela tiden försöker utvecklas inom, säger Torbjörn Ott som är lärare i svenska och historia och lektor i tillämpad IT vid Alströmergymnasiet.

Det här är fjärde året som utmärkelsen delas ut och bakom det hela står bland annat Skolverket, Sveriges kommuner och Landsting och stiftelsen DIU, Datorn i utbildningen. 

Kultur och utbildningsförvaltningens verksamhet utbildning har gått vidare i nomineringsarbetet är enligt de som arbetar med Guldtrappan att kommunens utbildningsenhet utmärker sig när det gäller det sätt som skolan, lärare och elever tillsammans och systematiskt tittar på och utvärderar digitaliseringen inom skolan. 

I juni kommer årets vinnare av Guldtrappan att presenteras.