Alingsås Kulturskola - för alla mellan 5 och 19 år

 

Kulturskolan vill nå nya grupper

Webbanmälan för Kulturskolans verksamhet som startar hösten 2017 är nu öppen. Nytt för i år är att man möjliggör för nya grupper att ta del av Kulturskolans utbud.

- Vi hoppas kunna nå nya målgrupper, säger Pierre Åkerström, avdelningschef Kulturskolan. Som barn och unga med funktionsvariation och barn och unga som av olika skäl inte har haft möjlighet att delta i Kulturskolans verksamhet tidigare till exempel på grund av att man inte har föräldrar som kan skjutsa eller för att man är ensamkommande. Vi vill också nå fler killar generellt.

För att nå det målet utökar man utbudet i de norra och södra kommundelarna. Kulturskolan erbjuder nu ca 10 nya valbara kurser som idag finns i Esteticums lokaler. Syfte är bland annat att ge fler barn och unga möjlighet att ta del av Kulturskolans utbud och verksamhet.

- Vi är otroligt glada över att kunna förlägga till de norra och södra kommundelarna. Gå in på www.alingsas.se » och anmäl era barn!, uppmanar Pierre.

Kulturskolans undervisning startar under vecka 35-36, 2017. Anmälningarna behandlas utifrån anmälningsdatum. Anmälningar inkomna efter att kurserna blivit fulltaliga  placeras i kö. Besked om antagning för hösten -17 skickas ut i mitten av juni och kallelse till upprop eller första lektionskickas ut i mitten av augusti.

 

Utmanande och utvecklande

Vår verksamhet består av många roliga, utmanande delar där du får utveckla ditt skapande både enskilt och i grupp, samt uppträda i olika sammanhang. Gruppstorlek och musikgenrer varierar utifrån elevernas intresse och kunskapsnivå, i samspel mellan lärare och elev.

Uppvisning för publik

Under läsåret erbjuds du att medverka i en konsert eller uppvisning/vernissage i någon form. Möjligheter ges till deltagande i orkester eller ensemble. Du kan också få hjälp att komponera din egen musik.

Delaktighet

För oss är förnyelse viktigt och där är du en av de viktigaste medspelarna. Vi värdesätter därför dina åsikter om vår verksamhet och utbud. 

Hitta

Till Kulturskolan är det 20 minuters promenadväg från järnvägsstationen. Med buss nr 2 och 560 till vår busshållplats, Hagaplan, tar det 10 min frånjärnvägsstationen.

Hänsyn

För att ta hänsyn för personer med allergier så är det totalt choklad-, nöt- och mandelförbud inom Kulturskolans (Esteticum) lokaler.

Välkommen.

Karta

Javascript is required to view this map.