Alingsås Kulturskola - för alla mellan 5 och 19 år

Välkomna in och låt oss guida er i vårt breda utbud!

Vår verksamhet består av många roliga och utmanande delar, där du får utveckla ditt skapande både enskilt och i grupp, samt uppträda i olika sammanhang. Gruppstorlek och musikgenrer varierar utifrån elevernas intresse och kunskapsnivå, i samspel mellan lärare och elev.

Webbanmälan för Kulturskolans verksamhet som startar hösten 2018 öppnar 9 april. Klicka här! för att ta del av hela kursutbudet!

Vid anmälan till samtliga av våra kurser erbjuder vi två prova på gånger gratis. Det gäller bland annat dans för killar, pilats, cello, fiol, slagverk, musikproduktion, musikklubben, sång, elgitarr, bleckblås, träblås, orkesterverksamhet och möjlighet till ensemble till 25 år.

Kulturskolan vill nå nya grupper

Kulturskolans undervisning startar under vecka 34-36, 2018. Anmälningarna behandlas utifrån anmälningsdatum. Anmälningar inkomna efter att kurserna blivit fulltaliga  placeras i kö. Besked om antagning för hösten -18 skickas ut i mitten av juni och kallelse till upprop eller första lektionskickas ut i mitten av augusti.

Utmanande och utvecklande

Kulturskolans stora utmaning är att nå Er som vi inte når idag, samt bredda verksamhet i norra och södra delarna av Alingsås, Kulturskolans ambition är att fler medverkar i verksamheten, skolan är mer jämlik, fler barn och unga med någon form av funktionsvariation delta i verksamheten och vi utveklar ämnen som når en bredare målgrupp.

Uppvisning för publik

Under läsåret erbjuds du att medverka i en konsert eller uppvisning/vernissage i någon form. Möjligheter ges till deltagande i orkester eller ensemble. Du kan också få hjälp att komponera din egen musik.

För de elever som trots arbete med mental träning hindras från att delta i utåtriktad verksamhet på grund av psykiska funktionsvariationer erbjuder vi Öppen studio. Här får eleverna möjlighet att dokumentera sina kunskaper i form av inspelning istället för liveframträdande.

Delaktighet

För oss är förnyelse viktigt och där är du en av de viktigaste medspelarna. Vi värdesätter därför dina åsikter om vår verksamhet och utbud. 

Hitta

Till Kulturskolan är det 20 minuters promenadväg från järnvägsstationen. Med buss nr 2 och 560 till vår busshållplats, Hagaplan, tar det 10 min frånjärnvägsstationen.

Hänsyn

För att ta hänsyn för personer med allergier så är det totalt choklad-, nöt- och mandelförbud inom Kulturskolans (Esteticum) lokaler.

Välkommen till en Kulturskola för alla!

Karta

Javascript is required to view this map.