Information om sommarlovskort

Regeringen har avsatt pengar i budget för att möjliggöra fri kollektivtrafik på sommarlovet för elever i årskurs 1 och 2 på gymnasiet. Elever som är folkbokförda i Alingsås kommun kan hämta ut sitt busskort på Alströmergymnasiet.

Sommarlovskortet fungerar dygnet runt, 7 dagar i veckan, i hela regionen samt Kungsbacka kommun. För att vara berättigad ett busskort ska eleven vara inskriven på gymnasiet och ha gått i årskurs 1 och 2 under läsåret 17/18. Även elever som är över 20 år eller som inte har fullständigt personnummer är berättigade detta busskort. Dvs. är man inskriven på gymnasiet under läsår 18/19, så är man berättigad ett sommarlovskort. Kortets giltighetstid är mellan 1 juni – 31 augusti.

Sommarlovskortet är inget man behöver ansöka om, det är beställt till alla elever som är berättigade. Om du förlorar kortet går det inte att få något nytt kort om du inte har registrerat kortet. Har du registrerat kortet på ”Mina sidor” på Västtrafik så kan du spärra kortet. Då kan du också få ett ersättningskort från Västtrafik som gäller under samma period.

För att få sitt busskort måste man själv hämta och kvittera ut busskortet på utlämningsstället. Legitimation är nödvändig, saknar du egen legitimation kan målsman följa med för att styrka din identitet. Bud kan alltså inte hämta ut någon annans busskort.

Vid frågor om fr.o.m. vilken datum busskorten är tillgängliga för att hämta ut, vänligen vänd dig till Alströmergymnasiets reception.

Sommarlovskortet är personligt och får inte lånas ut.

  • Elever som är boende i Alingsås Kommun kan hämta ut sitt busskort i Alströmergymnasiets reception, måndag till torsdag kl. 08-17.00 (lunchstängt 12-13), from 28 maj till och med 14 juni.

 

Alströmergymnasiet

Receptionen 0322- 61 65 00 (08.00 - 14.30
Teatergatan 13
441 55 ALINGSÅS

Hälsningar

Utbildningsförvaltningen Alingsås