Utbildning och barnomsorg

Kvinna som sjunger.
2019-03-14
För tionde året i rad genomförs nu Allsången, ett projekt där barn i våra skolor skapar gemenskap genom sång. Idag påbörjade barnen repetitionerna inför premiärföreställningen nästa månad.
2019-03-14
Alingsås kommun förvaltar ett flertal stipendiefonder och – stiftelser och inom utbildningsväsendet finns det två, Alingsås kommuns skolfond och Alingsås kommuns lärar- och skolledarstiftelse.
2019-03-12
Den 15 mars så kommer Skolverkets generaldirektör Peter Fredriksson till Alingsås för att inspirera och inspireras av personal inom skolans värld.
2019-03-11
Dans, musik och mat förenas i en vacker harmoni när våra elever på restaurang-, livsmedels- och estetprogrammet den 15 mars gör gemensam sak. För de som lyckas få ett bord vid fredagens lunchservering så väntar en upplevelse i havets tecken.
2019-03-05
På måndagsförmiddagen hölls ett seminarium för lärare på temat hållbar utveckling på Alströmergymnasiet. Anledningen är att klimatfrågor är ett återkommande samtalsämne i skolan och därför vill Alströmergymnasiet ge personalen tips på hur de kan prata med ungdomar om detta.
2019-02-21
För första gången deltar nu kommunens lågstadieelever i Stora teknikutmaningen, där barnen själva ska tillverkar leksaker i återvunnet material. Syftet är att få upp teknikintresset.
2019-02-20
Det är viktigt att alla som vill får vara med! Därför utbildas barn på Ingaredsskolan till att bli trivselledare, vilket innebär att barnen under rasterna leder lekar där alla som vill är välkomna att vara med och ha kul.
2019-02-14
Genom utflykter så lär sig förskolebarnen på avdelningen Nattugglan vid Östlyckans förskola om allt från samhällsorientering till naturkunskap. Det är barnen själva som tagit initiativ till utflyktsprojektet berättar lärarna.
2019-02-01
”Ser du, hon drar henne i håret. Så får man ju inte göra”, säger läraren och pekar på en bild i en bok hon håller i handen. Eleven i rullstolen bredvid instämmer: ”Stopp! Jag bestämmer själv”, utbrister hon och tittar på bilden.
2019-01-30
”Ni är Alingsås framtid. Det finns ingenting som är omöjligt”. Det konstaterade Emil Jylhänlahti från Svenska fotbollsförbundet när han föreläste för kommunens högstadieelever på temat värdegrund.
2019-01-07
Onsdagen den 5 juni är det dags för årets festligaste skoldag, studentexamen!