Studentinformation

Vi erbjuder dig en studiemiljö med grupprum, datorer och annan teknik som gör det möjligt för dig att ta del av dina studier. Servicen är till för dig som studerar enskilt eller i grupp, på distans eller vanlig traditionell utbildning på eftergymnasial nivå.

Högskolestudier

Att studera vid högskola/universitet innebär att du tar stort eget ansvar för dina studier. Bilda studiegrupp med dina kurskamrater och använd Campus Alingsås som mötesplats vid dina studier.

Registrering

För att använda huset i dina studier krävs att du registrerar dig som student hos oss. Detta gör du i vår reception. 

Utbildningens Hus

Utbildningens Hus är en mötesplats för vuxna som vill studera och erbjuder utbildningar från grundläggande till eftergymnasial nivå. I Utbildningens Hus finns förutom Campus Alingsås, Integrationsavdelningen, Restaurangskolan, Datavara AB och Café Kvarnen.

Hela huset är rökfritt. Nötförbud gäller i hela huset. 

Lunch och fika

Café Kvarnen säljer fika och lättare luncher. Kylskåp och mikrovågsugn finns bakom trappan i caféet om du har medhavd mat. Du kan även köpa lunch i Restaurangskolan.

Arena för lärande

När du börjar dina studier kommer du få ett sms med inloggningsuppgifter till webbplatsen "Arena för lärande". Här hittar du viktig information och länkar till de verktyg som du kommer att behöva i dina studier. Har du inte fått något sms, hämtar du din inloggning i receptionen. 

Datorer/studieplatser

I våra öpnna lärmiljöer kan du arbeta med dator samt sitta och studera. Här behöver du inte boka någon dator utan sätter dig vid en som är ledig. I receptionen köper du utskrifter om du vill skriva ut, exempelvis kostar 150 utskrifter 100 kronor. Du kan betala kontant eller med swish. Samma inloggning som till "Arena för lärande"

Trådlöst datanät

För att koppla upp dig trådlöst i huset, använd nätet som heter "studerandenat". Samma inloggning som till "Arena för lärande".

Grupprum

Vi har grupprum till förfogande för studier. I rummen finns även datorer med webbkamera och headset. Du bokar grupprummen på whiteboardtavlan som finns på Torget på entréplan. Skriv ditt namn eller kurs/program och vilken tid du önskar boka rummet.

Passerkort

Våra öppettider är
måndag - torsdag kl. 08.00-16.00
fredag kl. 08.00-15.00

För att få tillgång till lokalerna alla dagar (inklusive helger och röda dagar) kl. 07.00-22.45, så behöver du ett passerkort. Du ansöker om detta i receptionen. Kostnad: 100 kronor i depositionsavgift. Kortet är personligt.

Kopiering och scanning

I vår reception kan du kopiera mot en kostnad av 1 kr/st. Här kan du även få hjälp med att scanna.

Telebild/Videokonferens

Vi har flera lokaler för videokonferens. Behöver du boka dessa, kontakta receptionen. 

Tentamen

Om du vill skriva din tentamen hos oss, fyll i en tentamensförfrågan som du hittar i vänstermenyn.

Synpunkter

Tveka inte att kontakta oss om du har synpunkter om något som rör lokaler, utrustning, personal, kursrelaterade saker eller något annat. Vi är här för din skull.

Receptionens öppettider

måndag - fredag kl. 08.00-15.00
lunchstängt kl. 11.30-12.30

Varmt välkommen!