Hermods logotype

Hermods - distans

Studieinformation för dig som läser kurs på distans med Hermods som utbildningsanordnare.

Novo lärplattform

Du som blivit antagen till en distanskurs kommer ett få inloggningsuppgifter skickade till din e-post av Hermods. Du kommer också innan kursstart få all nödvändig information för att komma igång med studierna. På plattformen Novo dit inloggningsuppgifterna kommer gälla finns bl.a. en introduktionsfilm för distansstudier hos Hermods, en kursintroduktion, kontaktuppgifter till läraren, kunskapskrav, studieplan med datum för olika moment, kurslitteratur mm.

Här loggar du in till Novo

Kurslitteratur

Här hittar du kurslitteraturen som gäller

Support

Vid problem med inloggning kontakta Hermods support på support [at] hermods [dot] se eller 010-14 21 000.

Särskilda behov

Om du har särskilda behov, t.ex. på grund av läs- och skrivsvårigheter, meddela din lärare på Hermods detta för att diskutera behov av anpassningar för just dig.

Studietid

Sista datum för kursslut ifall du ska komplettera till högskolan inför start i januari är 30/10. Du måste meddela receptionen Campus Alingsås i Utbildningens hus ifall du vill ändra ditt kursslut liksom ifall du vill göra avbrott. I de fall då du vill förkorta din studietid måste detta vara meddelat senast 3 veckor innan kursslut men helst så snart som möjligt för att du ska få ett bra kursupplägg.

Nationella prov

Provet är obligatoriskt och ska ingå i kursen. Provet är till för att betygssättningen ska bli likvärdig och för att du ska få ett rättvist betyg i kursen. Vid särskilda skäl kan du ansöka om dispens hos rektor.

Provet ska genomföras två veckor innan ditt slutdatum. Det bör vara en vecka mellan provet och den tid du bokar för muntlig examination. (Den muntliga examinationen görs din sista kursvecka).

Här kan du läsa mer om nationella prov

Information om muntlig examination

Alla Hermods distanskurser avslutas med en muntlig examination. Du bokar dag och tid för den muntliga examinationen i Novo (Hermods lärplattform). När du har fått en tid och du vet att du inte har utrustning/dator (krav på utrustning finns information om i Novo) för att kunna genomföra muntliga examinationen t.ex. hemma, då kan du boka rum för detta i receptionen Campus Alingsås i Utbildningens hus.

Kontakta receptionen på 0322-61 65 60 så snart som möjligt, men senast en vecka innan du har tid för examinationen för att boka rum med dator, headset etc.