Bokrelease på Stora Mellby skola

På fredagen var det fest i Stora Mellby skola när eleverna släppte sin egenskrivna bok "great mellby". Boken är gjord i ett samarbete med den välkända affärsmannen Roger Akelius, som bodde i Stora Mellby som barn.

Den årliga nobelfesten på Stora Mellby skola fick den här gången en annorlunda inledning. Hela skolan samlades i gymnastiksalen för att tillsammans glädjas åt att boken great mellby numera finns till försäljning. 

Läraren Anna-Karin Nord har varit projektledare, och hon har haft kontakt med affärsmannen Roger Akelius. Han har stått för alla kostnader, medan elever och lärare arbetat med innehållet i boken.

Projektet har pågått det senaste året, men nu under hösten landade det drygt 900 exemplar av boken på Stora Mellby skola. Eleverna ska själva sälja boken till släkt, vänner och andra intresserade. 

Fredagens releasefest innehöll musik och tal från både lärare och elever. Dessutom var kommunalråd Daniel Filipsson (M) på plats för att ta del av festligheterna.

– En trevlig förmiddag och det är imponerande att se enagemanget och drivet hos både lärare och elever. Nu har de fått till en fin bok som belöning för allt arbete, säger Daniel Filipsson.