Systemutvecklare Robert Persson har just öppnat nya appen.
Systemutvecklare Robert Persson har just öppnat nya appen.

Arena för lärande släpps som app

Nu gör Alingsås kommun det ännu enklare för elever, lärare och föräldrar i de kommunala skolorna att hitta rätt i skolans värld. Prisade skolportalen Arena för lärande finns nu även som App.

Appen kan laddas ner från AppStore och Google Play och lägger en genväg till Arena för lärande direkt i din telefon. Enkelt blev just ännu enklare.

Arena för lärande ersätter inte några digitala tjänster, utan samlar dem på ett och samma ställe. Istället för fem olika digitala vägar för att nå information behövs nu bara en enda väg och en inloggning. Arenan fungerar på samma sätt oavsett om det gäller grundskola, gymnasium eller vuxenutbildning.
Arena för lärande har prisats i kommun-Sverige och vann 2016 E-diamonds awards som årets mest samhällsnyttiga e-tjänst.

— Vi jobbar löpande med att utveckla tjänstens funktionalitet utifrån användarnas behov och ett steg i den utvecklingen är att det nu går att ladda ner Arena för lärande som App. Har man ännu inte använt tjänsten så rekommenderar jag att man provar den, säger Robert Persson som jobbar som systemutvecklare och webbdesigner i Alingsås kommun.

Han fortsätter:
— Vi har cirka 7 500 elever från grundskolan, gymnasiet och Campus vuxenutbildning och ca 1 200 lärare som dagligen använder Arena för lärande för att snabbt och enkelt nå de digitala tjänster och verktyg de behöver. Vi gjorde nyligen även Arena för lärande tillgänglig för vårdnadshavare och i dag är det runt 3 500 av dem som utnyttjar Arenans fördelar, berättar Robert Persson.