Ensemble på Esteticum

Estet-Musik

Utveckla ditt musikintresse hos oss!  

Estetiska programmets Musikinriktning erbjuder en utbildning med mycket utåtriktad verksamhet där vi uppträder för publik både på och utanför skolan. Vår hemmascen är Alströmerteatern som har mycket god ljud-och ljusteknik för olika typer av sceniska produktioner. Där står också skolans historiska flygel som nyligen renoverats till toppskick.

Musikinriktningen ger dig möjlighet till fördjupning inom några musikaliska intresseområden, till exempel spel och sång i ensemble, musikproduktion eller låtskriveri. I våra lokaler på Esteticum finns en välutrustad studio som används flitigt, även många ensemblerum att repa i för pop-och rockgrupper och andra orkestrar.

Som musikelev får du individuell instrument- eller sånglektion 30 minuter per vecka. Du kan välja ett av dessa: gitarr, piano, trummor, elbas, cello, trumpet, tvärflöjt, kyrkoorgel eller sång. Du söker in till programmet genom att spela eller sjunga upp på det instrument du vill få lektioner i.

Färdighetsprov

Färdighetsprovet sker vanligtvis i början på mars och du får en kallelse på posten ca två veckor före. Bor du utanför Alingsås kommun kallas du i maj. Provet görs på Esteticum där du ges 15 minuter att visa dina färdigheter på ditt/dina instrument eller i sång. Du får också göra ett mindre gehörstest.

För att komma in på Estetiska programmet räknas din poäng från färdighetsprovet samman med ditt betygsvärde från åk 9. Resultatet av de båda delarna avgör vilka som antas. 

Följ oss gärna på Facebook

 

Skugga Estetiska programmet Musik?

Skuggning innebär att du kommer till oss på Alströmergymnasiet för att hälsa på. Du följer med en musikklass under en dag och får på så sätt en liten inblick i hur det är att vara student på Estetiska programmet.

Du är varmt välkommen att besöka oss! Ta kontakt med vår studie- och yrkesvägledare för att undersöka om och när du har möjlighet att komma skugga.

Kontakta:

Linda Westler

linda [dot] westler [at] alingsas [dot] se

0322 - 616359