Estet-Dans

Dansa dig till högskolebehörighet genom piruetter och grooves!

Dansprogrammet riktar sig både till dig som vill bli professionell dansare och till dig som vill få bra dansträning under tre år men sedan inrikta dig på ett annat yrke.

På programmet får du chans att fördjupa dina kunskaper inom flera olika dansgenrer och möjlighet att under handledning skapa egna koreografier.

Genom att träna modernjazz, street/hiphop, moderndans och koreografi får du chans att utveckla din dansteknik, kroppsspråk och kreativitet. Vi uppträder på stora och små scener i olika sammanhang på och utanför skolan.

Färdighetsprov

För att komma in på Estetiska programmet läggs ditt resultat från färdighetsprovet till betygsvärdet. Resultatet av de båda delarna avgör vilka som antas.

Du får delta i en provlektion som innehåller uppvärmning, diagonal och inlärning av kort danskombination där du följer givna instruktioner i grupp. Provlektion hålls i mars 2020 av Sara Engström.

Följ gärna vad som händer på inriktningen på Facebook eller Instagram

Skugga Estetiska programmet Dans?

Skuggning innebär att du kommer till oss på Alströmergymnasiet för att hälsa på. Du följer med en dansklass under en dag och får på så sätt en liten inblick i hur det är att vara student på Estetiska programmet.

Du är varmt välkommen att besöka oss! Ta kontakt med vår studie- och yrkesvägledare för att undersöka om och när du har möjlighet att komma skugga.

 

Kontakta:

Linda Westler

linda [dot] westler [at] alingsas [dot] se

0322 - 616359