Inget intag kommande läsår. Pågående kurser slutförs.

Mathias Eriksson, instruktör NIU-Gymnastik

Mathias Eriksson kommer att vara tränare i Artistisk Gymnastik på Alströmergymnasiet. Han kommer dessutom att träna de elever som väljer att träna med Alingsås IF Gymnastik efter skoltid.

Här presenterar Mathias sig och sin tränarfilosofi:

Jag heter Mathias Eriksson och är legitimerad lärare i ämnet Idrott och Hälsa med examen från GIH i Örebro. Dessutom är jag utbildad AG-tränare Steg 3 inom kvinnlig och Steg 2 inom manlig. Jag har även teoriutbildningen till steg 3. 

Tränarmeriter 

Jag har varit tränare inom kvinnlig AG i elva år och inom manlig AG de senaste
tre åren. 

Jag har varit verksam inom GF Gymnos i Falun hela denna tiden och jag har genom åren haft gymnaster i alla utvecklingsgrupper som är sanktionerade av Gymnastik-förbundet. Allt ifrån äldre tjejer som kommit med i Aspiranterna till en manlig gymnast i nuvarande Utvecklingsgruppen Steg 2. Jag har de senaste 6 åren varit AG-ansvarig i föreningen. Jag har ocksa under tre år, mellan 2012-2014, varit ansvarig för Aspirantgruppen. 

Tränarfilosofi 

Min målsättning är att få alla gymnaster jag tränar att bli så bra som möjligt på gymnastik. Det är dock viktigt för mig att det blir i den takt som gymnasterna är redo för. Det skall vara tryggt och roligt att komma till träningen. Det går hand i hand som jag ser på det. Känner du att du utvecklas så är det ocksa roligt att gå till träningen om miljön är trygg att vistas i. 

Då gymnasterna oftast gör så många timmar i hallen är det viktigt att de får en utbildning som inte bara gör dem till bättre gymnaster. Det är lika viktigt att de får med sig bra värderingar som de kan ha användning för även utanför tränings-hallen. Jag vill att de ser tillbaka på sin tränningskarriärr som en bra tid oavsett om de blev världsmästare eller bara kom förbi steg 6. 

Träningstider

Tänkt upplägg av gymnastikträningen är att vi under skoltid tränar tre pass/vecka på förmiddagar Två kortare pass på ca en timma med fysträning och ett längre pass på ca två timmar med fysträning och teori.

Resterande träningar under veckan sker i AIF:s regi. På eftermiddagen sker två av veckans 3-4 timmarspass. Där blir det mängd- och teknikträning. 

Det kommer att finnas 8 platser varje år på Alströmergymnasiets elitgymnastik-gymnasium. NIU artistisk gymnastik riktar sig till både flickor och pojkar. 

Gymnastikträningen sker i Gymnastikens Hus. Samtliga träningspass i årskurs 1 är tidigt på morgonen. Efter träningen får du ett enklare mellanmål. 

Gymnastikinstruktören Mathias Eriksson är huvudtränare och ansvarar för träning-en. Mathias Eriksson kommer också att träna dig på kvällstid i Alingsås IF Gymnastiks regi. 

Uttagningarna kommer att ske i samråd med tränarna i de olika gymnastikföre-ningarna runt om i Sverige.

Antagningstester genomförs under dec 2018 och jan 2019.