F16 klart för steg 4

F16 är vidare i Ungdoms SM efter spel i steg 3 i helgen. Vinster mot Eskilstuna Guif och Gustavsberg, samt oavgjort mot Torslanda skickade laget vidare till Steg 4 som spelas 16-17/3.

Första matchen mot Eskilstuna Guif var vi
 taget av stundens allvar. Första halvlek var mycket nervös men vi ändrade i anfallsspelet och sakta men säkert kom laget ikapp och lyckades vända till seger med 20-17, en riktigt stark andra halvlek.
Andra matchen på lördagen mötte 
laget gruppens på förhand favorittippade lag H 43. Rejält laddade för att göra en bra match, men lyckades inte alls komma upp i nivå utan blev rejält utspelade av ett mycket bra H 43. Förlusten skrevs till 17-30.
Efter ett rejält snack, god middag och rejält med sömn var det dags för 
västkustderby i söndagens morgon match mot Torslanda. Ett lag som laget känner mycket väl och har mött många gånger så på förhand visste vi att det skulle bli jämt. Och det blev det. Matchen slutade 22-22.
Avslutning mot Stockholmslaget Gustavsberg. Segern skrevs till 20-16. Sen var det bara att vänta och hoppas att H 43 skulle göra sitt jobb och planenligt slå Torslanda, vilket de gjorde och vi blev klara för avancemang i bussen på vägen hem.
Sammanfattningsvis så var det bra helg. Vi blandar riktigt bra prestationer med mindre bra så nu tränar vi vidare mot steg 4. Stort tack till våra medresta föräldrar som stöttade och hejade för fullt.

"Try Outen" genomförd

7-8 januari hade 60 handbollsungdomar samlats i Estrad för att visa upp sina handbollsfärdigheter och blivit intervjuade om varför de vill komma till Alingsås, Alströmergymnasiet och NIU handboll. Kvaliteten på de som sökt NIU är hög och Alströmers popularitet har ökat markant senaste åren. 
Tidigare elever har agerat ambassadörer och det märks t.ex att Norrköping och Linköping är med bland de sökande. Värmland hade åtta sökande på plats.
Några kan säkert vara attraktiva för RIKS i Göteborg, men vill i så fall spela och bo i Alingsås.

Gymnasiechef Dennis Pavlovic informerade om NIU och Alströmergymnasiet med ett bildspel, vilket bifogas. Se längst ner.
Nytt för i år var att Grand hotell, granne med Estrad, hade paketerat ett NIU-paket för långväga gäster vilket var mycket positivt och bekvämt för spelare och föräldrar.

 

Lyckat Berlinbesök

Strax före jul åkte 19 NIU-elever, 13 pojkar och 6 flickor tillsammans med fem ledare till Berlin för årets andra utbyte med SLZB, Tysklands största sportgymnasium. Det blev flera träningar med tyska tränare och en vänskapsmatch mot ett av Füchse Berlins juniorlag. Även flickorna tränade med ett lokalt flicklag. Förutom det idrottsliga gjorde man flera aktiviteter tillsammans med de tyska vännerna som studiebesök på stan, pizzabakning m.m. Även lektionsbesök på den tyska skolan, museibesök, lite shopping och en träff med Mattias Zachrisson, proffs i Füchses elitlag, hanns med innan sista aktiviteten på resan, elitmatchen mellan Füchse och Leipzig, med en fantastisk stämning inför 10.000 åskådare, besågs.
Ansvarig ledare, Håkan Jedemark, riktar ett stort tack till Sparbanksstiftelsen, som bidrar med medel som möjliggör detta utbyte. 

 

Tvåorna till Berlin

Årets utbyte med SLZB, idrottsskolan i Berlin, är nu inne i andra fas, då 20 NIU-elever i årkurs 2 tillsammans med instruktörer och NIU-representanter har anträtt årets Berlinresa. Förutom träningar tillsammans med elever från SLZB och trevligt umgänge, blir det även tid till att besöka en del av Berlins sevärdheter.
Vi väntar inom kort få en reserapport.
Bilderna är från SLZB:s besök hos oss i augusti.

 

Alströmer - ett populärt val

När anmälnigstiden för ansökan till NIU Handboll gick ut 1 december, hade 85 ungdomar anmält sitt intresse. Rekordmånga enligt ordf. i NIU-gruppen, Ulf Granander. Samtliga 85 har fått två veckor på sig att göra en slutlig anmälan till uttagningsdagarna 7-8 januari.

 

Ansökningarna till NIU Handboll strömmar in. En första chans att träffa instruktörerna och bekanta sig med skolan är vid alströmergymnasiets Öppet hus 21 november, 17.00-20.00.

Våra antagningsdagar är 7-8 januari 2019. Inbjudan kommer till alla som sökt en av de första dagarna i december. Där kommer också detaljerat program för de två dagarna att finnas.

 

SLZB:s besök hos NIU och Alströmer är över

Så är besöket från våra samarbetsskola SLZB Berlin över för denna gång och gästerna flög tillbaka hem i lördags morse (25/8). Håkan Jedemark, ansvarig arrangör från NIU, sammanfattade veckan som att det varit mycket lyckad. Gemensamma träningar, bangolf, lektionsbesök och på fredag eftermiddag en vänskapsmatch med halva tiden Alströmer mot SLZB och andra halvan mixade lag. Resutatet? Ingen vet då det inte var viktigt att räkna mål utan att få spela tillsammans.

Instruktörerna och lärarna från SLZB, Mirco Bähr, Uta Firnhaber, Juliane Werlich och Heino Junghans, var mycket nöjda med veckan. Allt kring besöket hade fungerat bra och samarbetet med NIU-gruppen med Håkan jedemark, Klaus Täntzner och Krister Nääs i spetsen förlöpte på bästa sätt.

I december är det dags för NIU-tvåorna att åka till Berlin och SLZB.

SLZB Berlin på besök

I måndags (20/8) anlände 15 ungdomar och fyra lärare/instruktörer till Alingsås från vår samarbetsskola SLZB Berlin, Tysklands största idrottsgymnasium. Nu på onsdagförmiddagen tog vi några bilder på den gemensamma träningen i Estrad. En intensiv och bra träning som leddes av Mattias Flodman som är biträdande tränare för elitlaget. 
På programmet står närmast för gästerna information om Alingsås och skolan, en fortsatt träning, lektonsbesök, minigolf och andra gemensamma aktiviteter.

Kl 15-16 på fredag spelas den s.k. landskampen i Nolhagahallen med blandade lag och kvällen ägnas åt gemensamt restaurangbesök och på lördag morgon är det dags för gästerna att återvända till Berlin. 

SLZB Berlin besöker Alströmer och NIU-Handboll nästa vecka

Alströmer har ett nytt besök från Sportskolan SLZB i Berlin 21-25 aug 2018
Det är 15 man/elever  samt 4 ledare som besöker Alingsås under dessa dagar
Skolbesök samt mixade träningar: Deltagande i några lektioner skall också ingå.  
Eleverna (bara pojkar) kommer från handbollsgymnasiet i Berlin och är i huvudsak åk 1 och 2 
En landskamp planeras mellan NIU Alingsås samt de tyska gästerna.
 

Welcome friends from SLZB Berlin to Alströmergymnasiet and Alingsås!!!


Läsårsstart 21 augusti!

Välkomna nya och "gamla" NIU-handbollselever till läsårets start. Det blir intensivt direkt då ett gäng unga handbollsspelare med tränare från vår partnerskola SLZB i Berlin besöker oss.