Alingsåselever imponerade i tekniktävling

I lördags tävlade fyra elever från Östlyckeskolan och GA-skolan i finalen i tekniktävlingen Enlightening Imagination i Seoul.

- Våra elever var med i kulbane-klassen. De gjorde en grym insats och kom på delad bronsplats i den klassen, säger Cecilia Kleväng från KomTek.

Det är Gustav Högsveden och Moa Zimmermann från Östlyckeskolan samt Nora Lindgren och Amanda Kraft från GA-skolan som representerar Alingsås på plats i Seoul. Fler skolor från Alingsås har varit med i tävlingen, som lokalt arrangeras av kommunens satsning inom teknik och entreprenörskap KomTek. Men till finalen i Seoul var det bara dessa två tvåmannalag som tog sig. De båda lagen gjorde också bra ifrån sig i finalen och slutade på en delad bronsplats.

Resan mot Asien gick i mitten av förra veckan, och med på planet fanns också en lärare från Östlyckeskolan samt Cecilia Kleväng som är verksamhetsledare på KomTek.

- Det har varit ett fullspäckat program här i Sydkorea med besök på bland annat museum, palats och skolor. Våra elever har också fått nya koreanska vänner genom ett utbyte med stadsdelen Guri, strax utanför centrala Seoul, säger Cecilia Kleväng.