50-årsfest på Alströmergymnasiet

Alströmergymnasiet invigdes 1969 och fyller därmed 50 år under 2019. Det firas tisdag och onsdag med jubileumskonsert och med lekfulla nostalgitrippar till invigningsåret.

Hela tisdagen färdas delar av Alströmergymnasiet 50 år tillbaka i tiden. Många lärare och övrig personal har klätt upp sig i stil med skolans födelseår, och även delar av undervisningen sker analogt.

– All undervisning går inte att genomföra analogt men vi hoppas att många lärare arbetar med olika teman som spelar på 1969. Och det är roligt att så många har klätt ut sig, vi vill göra det till en lekfull dag, säger rektor Kjell Hemmingsson, som personligen välkomnar eleverna till skolan genom att dela ut block och penna till de som anländer.

Skolans kafé har i dag en del retroinspirerat sortiment och det spelas även musik från 1969. Självklart går det endast att betala med kontanter den här dagen.

I morgon (onsdag) går firandet vidare med en jubileumskonsert på Alströmerteatern. Eleverna från estetiska programmet bjuder på dans- och musikshow, som föregås av mingel i foajén där restaurangprogrammet bjuder på tilltugg och dryck.