sv Swedish

Fritidsgårdar

I Alingsås kommun finns det tre fritidsgårdar med ungdoms- och fritidsverksamhet för ungdomar från årskurs 5 till och med 20 år.

Texten uppdaterad 2022-01-28

Välkommen till Arena Elva! Vi bedriver ungdoms- och fritidsverksamhet på tre fritidsgårdar i Alingsås kommun för ungdomar från årskurs 5 till och med 20 år. Vår verksamhet bygger på dina idéer och drömmar och ger dig chansen att forma vad just du vill göra på din fritid. Inte vad vuxna tror att du vill göra.

Arena Elva är en del av Alingsås kommuns Kultur- och utbildningsförvaltning och arbetar med ett stort utbud av arrangemang, riktade aktiviteter, kurser och öppen verksamhet. Om du haren dröm eller idé om en aktivitet du vill ägna din fritid åt är du varmt välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig att uppfylla den. Det är du och andra engagerade ungdomar som utvecklar vår verksamhet.

Bedriver verksamhet på tre fritidsgårdar

Våra fritidsgårdar finns i Alingsås, Ingared och Sollebrunn. Verksamheten har ett samlat kontor på fritidsgården i Alingsås. Byggnaden heter Arena Elva och ligger bredvid Alströmergymnasiet på Rektorsgatan 11. Hit är du är du alltid välkommen att prata om dina idéer och planer. Ring gärna oss i förväg för att för att veta att vi är på plats.

Arena Elva

 • Arena Elva Alingsås är en mötesplats för ungdomar från årskurs 5 till och med 20 år. Hos oss kan du spendera fritiden med en mängd olika aktiviteter. Vi erbjuder möjligheten att spela biljard, pingis, sällskapsspel samt TV- och datorspel. För film- och musikälskaren finns möjlighet att titta på film lyssna på musik. Våra lokaler är också en avkopplande och rolig miljö att bara komma och hänga i. För den sportige finns även tillgång till Ingareds idrottshall. Du har också möjlighet att skapa din egen fritidsverksamhet. Kom med dina idéer så hjälper vi dig genomföra dem.

  Studio Elva

  Hos oss hittar du Studio Elva. En modern ljud och bildstudio med den senaste utrustningen och programvarorna för musik och filmproduktion. Hit är du varmt välkommen att spela in och mixa musik eller redigera filmmaterial. På torsdagar är alla välkomna till Studio Elva för att lära sig studio- och scenteknik, repa eller spela på vår öppna scen. För att använda studion övriga tider och dagar behöver du boka tid. Hör av dig till os på Arena Elva för mer information och bokning.

  Media Park

  Hos oss hittar du också vår moderna teknik park MediaPark. Här finns allt du behöver för film- och mediaproduktion. Här finns tillgång till kameror, stativ, ljud- och ljusutrustning och redigeringsdatorer. Och framförallt kunskapen. Vi hjälper dig att med allt från idé till en färdigprodukt. Om du vill veta mer om MediaPark och dess möjligheter hör du av dig till Petter Carlsson på Arena Elva och bokar en tid för att diskutera idéer och prova på utrustningen.Under året arrangeras även en rad utbildningstillfällen för att lära sig grunderna i teknikparken.

 • Arena Elva Ingared är en mötesplats för ungdomar från årskurs 5 till och med 20 år. Hos oss kan du spendera fritiden med en mängd olika aktiviteter. Vi erbjuder möjligheten att spela biljard, pingis, sällskapsspel samt TV- och datorspel. För film- och musikälskaren finns möjlighet att titta på film lyssna på musik. Våra lokaler är också en avkopplande och rolig miljö att bara komma och hänga i. För den sportige finns även tillgång till Ingareds idrottshall. Du har också möjlighet att skapa din egen fritidsverksamhet. Kom med dina idéer så hjälper vi dig genomföra dem.

  Öppettider:
  Fredagar: 17.00-22.00 För årskurs 5 upp till 20 år.

 • Arena Elva Sollebrunn är en mötesplats för ungdomar från årskurs 5 till och med 20 år. Hos oss kan du spendera fritiden med en mängd olika aktiviteter. Vi erbjuder möjligheten att spela biljard, pingis, sällskapsspel samt TV- och datorspel. För film- och musikälskaren finns möjlighet att titta på film lyssna på musik. Våra lokaler är också en avkopplande och rolig miljö att bara komma och hänga i. För den sportige finns även tillgång till idrottshall. Du har också möjlighet att skapa din egen fritidsverksamhet. Kom med dina idéer så hjälper vi dig genomföra dem.

  Öppettider:
  Torsdagar: 17.30-21.30.

Kontakt

Har du frågor gällande kommunens fritidsgårdar är du välkommen att kontakta oss!

Hannes Norrby

NULL

Fritidssamordnare, Arena Elva

Petter Carlsson

NULL

Fritidssamordnare, Arena Elva

Andreas Kjellström

NULL

Fritidssamordnare, Arena Elva