Salong Alingsås
Salong Alingsås

Vernissage för Salong Alingsås 21 maj

Tisdagen den 21 maj kl 10 - 18 hälsas alla varmt välkomna på vernissage för konsthallens sommarutställning Salong Alingsås. 175 personer med anknytning till Alingsås visar sina konstverk. Utställningen invigs kl 17.00 av Anne Gunnevik, ordförande i kultur- och utbildningsnämnden.

I år fyller Alingsås 400 år och Alingsås konsthall passar därför på att ta ett avstamp i samtiden. Genom att bjuda in till en öppen salong vill man undersöka staden och platsen idag – vem är den till för, vilka uttryck ryms eller har sitt ursprung här? Vad har vi för bild av oss själva och världen vi lever i? Och vilken bild vill vi ha? 

Salong Alingsås har en enkel, öppen och tillåtande form och alla verk som har lämnats in har också kommit med i utställningen. Med utställningen vill vi också skapa möjligheter för gamla och nya alingsåsare samt hitresta besökare att mötas och tillsammans forma platsen. Programaktiviteter kommer att publiceras löpande på vår hemsida, Facebook och Instagram samt här i konsthallen och kulturhuset. 

 Utställningens sista dag, lördag 24/8, avslutas med en auktion där det finns möjlighet att bjuda på det där konstverket som du kanske fastnat lite extra för.