En bild på en mikrofon.

Unga kreatörer intog Arena 11 för stor show

En mängd lokala artister och konstnärstalanger intog den 6 april Arena 11, i och med att festivalen Ung Kultur Möts anordnades; en festival som skapas av och för unga.

De som besökte Arena 11 under lördagen kunde betrakta verk skapade av en handfull unga kreatörer. Efter vernissagen så intog lokala talanger under ett par timmar scenen, där runt 20 uppträdanden av olika slag framfördes. Alla som är mellan 13 och 20 år gamla har kunnat anmäla sitt intresse för att delta och ställa ut sina verk under vernissagen eller inta scenen.

— Jag tycker att det här är det roligaste och största vi gör på Arena 11 under hela året, för det är så involverande och integrerande. Det är unga människor som möts och bildar nätverk och de är väldigt engagerade i detta, säger Petter Carlsson som arbetat med projektet på Arena 11.

Ung Kultur Möts, UKM, arrangeras på flera håll runt om i landet och en del av de artister som deltog under lördagens arrangemang i Alingsås har nu gått vidare till en regionfestival i Säffle i maj och sedan till en riksfestival i Karlstad i juni, där runt 300 personer från olika delar av landet deltar och nätvärkar. Petter Carlsson säger att festivalerna och lördagens arrangemang är en viktig mötespunkt för unga som uttrycker sig kreativt och konstnärligt.