Potatisfestivalens 40-årsfirande flyttas fram två månader

Nu är det klart att Potatisfestivalen som i vanliga fall alltid går av stapeln i juni flyttas fram till slutet på augusti. Detta efter att styrgruppen tillsammans med övriga inblandade har sett över olika möjligheter och datum, en lösning som var självklar enligt projektledare Claes Andreasson.

– Firande av den blivande 40-åringen blir det, men på grund av rådande omständigheter genomförs årets Potatisfestival något senare. Ambitionen är att mycket av det som redan är inplanerat ska kunna genomföras och flyttas fram till det nya datumet som i veckan beslutades bli den 28-30 augusti, säger Claes Andreasson, projektledare.

Potatisfestivalen har i alla år samarbetat med lokala föreningar, något som kan underlätta framflyttningen då flera inblandade har sin verksamhet i Alingsås.

Alingsås kommun följer dagligen utvecklingen av covid-19 och stämmer hela tiden av med Folkhälsomyndighetens olika restriktioner och rekommendationer, vilket i sin tur kan innebära ytterligare ändringar beroende på läget. Det pågående arbetet och omstrukturering av 2020 års programpunkter för Potatisfestivalen fortsätter och kommer att presenteras senare.

Kontakt
Claes Andreasson, projektledare evenemang
claes [dot] andreasson [at] alingsas [dot] se, 0734-269840