Anna Normén, simskolelärare
Anna Normén, simskolelärare

Nystart för simskola

Måndagen den 11 mars börjar simskoleundervisningen i Alingsås igen – nu i nya Nolhaga Parkbad. Från och med måndagen den 18 februari kl. 9:00 kan man anmäla sig genom bokningen på alingsas.se/simskola.

    – Äntligen kan Alingsås kommun erbjuda simundervisning för barn igen, säger Jan Wärn, avdelningschef Anläggning och fritid. Att kunna simma är livsnödvändig kunskap – vi strävar efter nolltolerans i Alingsås gällande drunkningsolyckor.

Nolhaga parkbads 25-metersbassäng har höj- och sänkbar botten och kan delas av med en vägg. De nya förutsättningarna gör att två olika simskolegrupper kan träna samtidigt, på två olika djup. Simskolan kommer vara uppdelad i tre olika delar; vattenvana, simskola och fortsättningskurs och vända sig till barn från fem års ålder.

    – Det känns fantastiskt att vi kommer kunna erbjuda så många som tio stycken grupper per dag, fem dagar i veckan i vår nya, större anläggning Nolhaga Parkbad, säger Anna Normén, simlärare och ansvarig för simundervisningen i badet.

En annan nyhet är att det blir 40-minuters lektioner istället för en halvtimme som tidigare. Simskolan använder nationellt godkända SLS-metoder i simundervisningen. 

    – Jag håller med Jan till hundra procent om att det är ett otroligt viktigt uppdrag vi har att bedriva simskoleverksamhet, fortsätter Anna. Simkunnighet är en livförsäkring, avslutar hon.

 

Läs mer här!