Nolhaga Slott
Nolhaga Slott

Inget nationaldagsfirande i Nolhaga

Det är nu beslutat att årets nationaldagsfirande den 6 juni ställs in. Delar av programmet kommer att genomföras längre fram under året.

— Ett tråkigt men nödvändigt beslut utifrån rådande läge, säger Johan Edgren, verksamhetschef kultur, turism & evenemang.

Gemensamt firande av nationaldagen den 6 juni har blivit en fin tradition i Alingsås. Men på grund av coronavirus covid-19 stryks hela det tänkta programmet med nationaldagståg från Stora torget samt musik, dans och högtidstal vid Nolhaga slott.

Även ceremonin för de som under 2019 fått svenskt medborgarskap ställs in.

— Medborgarceremonin planerar vi att genomföra vid ett annat tillfälle senare i höst, men exakt under vilka former det blir får vi lov att återkomma till. Vi har meddelat alla berörda personer via brev nu i veckan, säger Johan Edgren, som givetvis beklagar att även nationaldagsfirandet tvingas att offras på grund av covid-19.

— Självklart är det jättetråkigt, firandet i Nolhaga är en fin och av många omtyckt tradition. Men vi kan inte ta några risker så beslutet var inte särskilt svårt att fatta i det läge vi befinner oss, avslutar Johan Edgren.