Sollebrunns fritidsgård
Sollebrunns fritidsgård

Sollebrunns fritidsgård

 

 

_____________________________

 

 


 

Öppettider:

 

Måndag klockan 17-21 årskurs 7 - 20 år.
Onsdag klockan 15.00-18.00 årskurs 5 - årskurs 7.
Fredag 17-22 årskurs 7-20 år.

 

Vad kan man göra på gården?

Fritidsgården har fyra rum: caféet, pysselrummet, filmrummet och scenen/spelrummet. På fredagar har vi dessutom ofta idrottshallen öppen för fotboll, handboll, hinderbanor m.m.

Policy filmvisning
Vid filmvisning krävs föräldrars tillstånd om filmen har 15 årsgräns.

 

Policy dataspel tv-spel

Vi erbjuder möjligheten att kunna spela tv och dataspel på våra fritidsgårdar under kontrollerade former.

Ex på spel är CSGO, LOL, DOTA, COD.
Vi ledare finns alltid på plats för att reglera vårdat språk, brist på respekt mot varandra och att alla ungdomar har en trevlig attityd.

 

Caféet

I caféet kan du chilla i sofforna och snacka med vänner, spela kort eller sällskapspel, lyssna på musik, baka något gott i köket eller spela biljard eller pingis. Tisdagskvällar avslutas alltid med temys då vi bjuder på te och kaffe och kanske har någon bakat något gott. 

Pysselrummet

I pysselrummet finns material för scrapbooking, pärlplattor, smyckesdesign, textiltryck, gipsgjutning, maskeradmasker, loomband och mer. Mycket material är gratis, en del kostar några kronor. Här finns också sköna soffor och fler sällskapsspel, samt de senaste numren av Gaffa, Fikamagasinet och Motdrag.

Filmrummet

På måndagar och fredagar är filmrummet tjejrum och då kan man spela Xbox 360 och kolla film. På fredagar är filmrummet öppet för alla och då kan man kolla film, gården har en filmsamling som hela tiden byggs på. Eftersom många besökare på gården är under 15 år finns här inga filmer med 15-årsgräns. 

Scenen/spelrummet

Här finns två Xbox 360 och fem speldatorer. Vi har en stor samling tv-spel, alltifrån racingspel till dansspel och fps-spel. På datorerna finns ett flertal gratisspel som alla kan spela, t.ex League of Legends och Hearthstone. Alla tv- och datorspel har lägre åldersgräns än 18 år.

B-hallen

Är öppen fredagar.
För öppettider prata med personal

Stormöte

En gång i månaden kör vi stormöte för alla besökare, då snackar vi om vad alla vill ska hända på eller utanför gården de kommande veckorna. Mötena ligger för det mesta den första tisdagen i månaden. Nästa möte är i höst.
Självklart kan man snacka med oss ungdomskonsulenter även utanför dessa möten och ge oss tips och idéer.

Vill du påverka vad som händer?

Har man en idé eller ett önskemål om någon aktivitetet, arrangemang eller inköp, kan man komma till mig med dessa så hjälper vi er.

Ladda ner vår nylanserade ungdomsapp "Ung i Alingsås"
Den är ett bra verktyg för alla ungdomar om de vill ha information vad som händer eller om man vill påverka.
Appen finns i appstore och Play butik       

Kronan på verket

Om du är 13-25 år och skriven i Alingsås kommun kan du söka pengar från Kronan på verket för att förverkliga din idé. Du kan få upp till 20 000 kr för något du gör som riktar sig till dig och andra ungdomar. I Sollebrunn har unga med hjälp av Kronan på verket bland annat skapat konserter, LAN, graffitiprojekt, tjejkvällar och resor till laserdome, bad och höghöjdsbanor. Kom gärna in på gården och prata med oss ledare så kan vi berätta mer om Kronan på verket och hur vi kan stötta

Kontakt

Ungdomskonsulent Hannes Norrby:
Tel: 073 3479332
e-postadress: hannes [dot] norrby [at] alingsas [dot] se

På gång!

Är du ung i Bjärke och vill ha koll på allt som händer på fritidsgården? Gå med i vår Facebookgrupp Sollebrunns fritidsgård!
Se info till höger eller gå in på vår Facebook-sida.

Vi finns i caféet på Sollebrunns skola!

Karta

Javascript is required to view this map.