Carina Lundgren, Alingsås kommun, Erik Dale Rundberg, Qiiwi Interactive, Arvid Johansson, Alingsås kommun

Alingsås blir världens första småstad i mobilspel

Från november kommer man att kunna besöka Alingsås i mobilspelet Backpacker. Genom att svara på frågor, utföra uppdrag och upptäcka sevärdheter, omgivningen och kommunens historia, ska den som spelar få en ökad kännedom om Alingsås som destination.

- Det är fantastiskt roligt att Alingsås är första kommunen att lanseras i spelet, säger Carina Lundgren, turistbyråansvarig på Alingsås kommun.

Syftet med att Alingsås har valt att marknadsföra sig i spelet är att stimulera besöksnäringen och att sätta Alingsås på kartan.

- Vi hoppas på att nå en ny målgrupp för att sprida intresse om staden och vad vi har att erbjuda, fortsätter Carina.

Just nu är arbetet i full gång mellan det lokala spelföretaget Qiiwi Interactive och kommunen. Utifrån ett turistperspektiv tar Alingsås kommun fram vilka platser, byggnader, sevärdheter, information och evenemang som ska få figurera i spelet.

Hjälp av kommuninvånarna med frågor om Alingsås

För att frågorna i spelet ska vara breda och ha olika svårighetsgrader vill Alingsås kommun ha hjälp med framtagningen av relevanta ämnen. Genom att involvera invånarna, och få dem att påverka vilka frågor de vill ska vara med, gör att alingsåsarna får möjlighet att plocka fram sådant som de tycker definierar sin hemkommun.

- Det finns en stor stolthet om vår vackra och historiskt intressanta stad hos alingsåsarna själva och vi ser fram emot att få ta del av deras kunskap, säger Carina.

För den som är intresserad av att hjälpa till med att skapa frågor om Alingsås krävs det att man spelar Backpacker på svenska och har sitt konto kopplad till Facebook. Därefter är det möjligt att skicka in sina frågor till följande länk: http://www.backpackergame.com/skapa