Pendelparkering snart öppen som vanligt

Nu är Trafikverket snart klart med utbyggnation av Alingsås järnvägsstation. Därför försvinner de drygt hundra provisoriska pendelparkeringsplatserna i Estrad den sista november.

I ett drygt år har utbyggnation av Alingsås järnvägsstation pågått för att göra plats för vändspår. Under den tiden har Trafikverket använt sig av pendelparkeringen som därmed periodvis varit avstängd. En del av parkeringen är fortfarande avstängd, men senast den sista november ska den vara öppnad med full kapacitet. 

För att skapa goda förutsättningar för pendlare även under byggnationen tog Kommunstyrelsen beslut om att ersätta pendelparkeringen med 114 provisoriska, gratis, parkeringsplatser i Estrads parkeringshus. När den ordinarie pendelparkeringen blir lika tillgänglig som tidigare löper därför avtalet om de provisoriska pendelparkeringsplatserna i Estrad ut. Detta sker den 30 november. 

- Detta var en bra lösning för att underlätta för våra pendlare och i övrigt bidra till en acceptabel trafiksituation under den här byggnationen, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Filipsson (M).

Kontaktpersoner

Daniel Filipsson (M)
0322-61 61 22