Ansök till eller byta kommunal skola i Alingsås kommun

Inskrivning eller byte av skola i Alingsås kommun, övriga årskurser eller under läsåret 

För ansökan om inskrivning eller byte av skola i Alingsås kommun används e-tjänsten för skolval. I ansökan specificeras vad som behöver anges vid ansökan. Informationen beror bland annat på elevens ålder och om eleven har gått i Alingsås kommun tidigare.

Det är rektor som beslutar om elev beviljas plats på skolan. Tillhör eleven en annan kommun och vill gå i någon av Alingsås kommuns grundskolor och grunden till flytten är särskilda skäl, behöver ett yttrande skrivas från hemkommunen som stöd för mottagandet.

Inloggningsuppgifter

E-tjänsten är samma plattform som Alingsås barnomsorgstjänst, så har du redan inloggning dit gäller samma uppgifter.

Är du en ny användare i systemet

Ansök om inloggningsuppgifter under tillhörande information nedan. Dina inloggningsuppgifter skickas med brev till din folkbokföringsadress.

Glömt lösenord/password

Är du användare idag, kan du använda funktionen ”glömt lösenord” nedan under tillhörande information. Du kan då automatiskt återställa ditt lösenord, uppgifterna skickas till den e-post som du angett till systemet tidigare.

Support/hjälp

För instruktioner om hur ansökan går till, se bifogad lathund längre ner på sidan.

Har du frågor eller behöver hjälp med registrering av uppgifter skriv ett e-postmeddelande till supportbarnomsorg [at] alingsas [dot] se 

För frågor kring en specifik skola, ta kontakt med administrationen eller rektor på skolan

 

E-tjänst
Tillhörande information