Google translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Restauranger & kaféer

Mat- och fikaupplevelser med sjöutsikt, inne på någon av de kullerstensbelagda innergårdarna eller på den vackra landsbygden. Svenskt kök, internationellt eller vegetariskt? Alingsås har alla smaker.

Texten uppdaterad 2021-07-06

Lokala kök och närodlat

SOLLEBRUNNS GÄSTGIVERI

I ett anrikt rött trähus i Sollebrunn, huvudort i Bjärke, serveras svenskt kött med ekologiskt hembakat bröd och kakor.

BROBACKA KAFFESTUGA

I en naturnära miljö längs retrovägen hittar ni den certifierade ”Brobacka-våfflan” som gräddats i kaffestugan sedan 50-talet.

GRAND MATSAL & BAR

In anrik miljö med 100-åriga traditioner erbjuds kreativa matkombinationer med en mix av säsongens råvaror och klassiska rätter.

RESTAURANG SJÖÖ

Vid Gerdskens strandkant erbjuds mat på lokala råvaror. Här kan ni välja mellan smårätter och kreativa huvudrätter, alltid med sjöutsikt.

White Guide Caféer

NOLBYGÅRDS EKOBAGERI OCH KAFÉ

På hållplats Nolbygård i den äldre lantgården återskapas en tidstypisk miljö med servering av endast ekologiskt fikabröd och mat.

NYGRENS CAFÉ

Inne på den gamla handelsgården återfinns kris- tallkronor och sammetssoffor tillsammans med KRAV-märkta råvaror.

EKSTEDTS BAGERI & CAFÉ

Kaféet har anor från 1886 och är inrett med na- turnära färger i en fantastisk miljö. Här serveras ett brett fikasortiment med egenmalet ekologiskt kaffe från Alingsås lokala kafferosteri.

Internationella smaker

MOMENTI LIBERI

Momenti Liberi är inhyst i ett hus som för tankarna till New York. Inredningen är sober och för smakerna från Italien.

AMVROSIA

I den nyrenoverade och tilltalande interiören serveras grekisk mat när den är som bäst. Ligger i ett perfekt läge med utsikt över Sävelången i centrum.

RESTAURANG CHINA

China, som restaurangen kallas i folkmun, är en klassisk China-restaurang som har legat på samma adress i decenier. Här finns det en klassisk buffé eller möjligheten att komponera din egen rätt.

MANTRAM

Rejäla indiska rätter med goda tillbehör och naanbröd. Avrundas med fördel av en god Mangolassi, en ljuvlig yoghurtdryck.

Ät med familjen

CYRANO

Populära provencalska pizzor med högkvalitativa råvaror, men även klassiska franska rätter som sniglar i vitlökssmör mm. På sommaren rekom- menderas den charmiga innergården, som lika gärna kunde ligga på en tvärgata i Paris.

SHIT POMMES FRITES

Schyssta burgare med bra råvaror på ett hak med en modern touch strax utanför stadskärnan.

DELI DELI

Buffé, med orientaliska smaker, men även svensk husmanskost. Har även ett stort utbud av bakverk och fika.

PINCHOS

Komponera din egen måltid med smårätter från hela världens kök som serveras på en lång planka i en cirkusliknande miljö.

Alingsås turistinformation