Google translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Återkommande evenemang

PÅSKPARAD Upplev påskfirande tillsammans med påsk- haren Päggy. Med samling i Åmanska Parken marscherar sedan Päggy med alla barn till Järtas park för att tillsammans skrika in våren.…

Texten uppdaterad 2021-07-07

PÅSKPARAD

Upplev påskfirande tillsammans med påsk- haren Päggy. Med samling i Åmanska Parken marscherar sedan Päggy med alla barn till Järtas park för att tillsammans skrika in våren.

FIKAVANDRING

Upplev Kafésaden Alingsås på riktigt genom att följa med på en fikavandring. Under turen får provsmaka godsaker från några av stadens många kaféer med temat svenska klassiker. Guiden blandar information om kaféernas hållbarhetstänk kring val av råvaror och bakning med lokal kaffehistoria och svensk fikakultur.

TRÄDGÅRDSDAGEN

På detta årligt återkommande evenemang i Sollebrunn får du möta lokala företagare, hantverkare och föreningar som engagerar sig inom temat trädgård. På plats sker försäljning av trädgårdsredskap, maskiner, växter och hantverk samt en stor bagageluckeloppis.

NATIONALDAGSFIRANDE

En nationell helgdag med tid för firande, glädje och avkoppling i Alingsås stadskärna. Med framträdanden, tårta och barnaktiviteter välkomnas alla till en ärofylld dag.

POTATISFESTIVALEN

En av Sveriges äldsta stadsfestivaler som varje år. Helgen innan midsommar förvandlas Alingsås centrum till en sprudlande festplats med mat, musik, dans, aktiviteter och underhållning för alla åldrar och smaker.

GOTHIA CUP

Världens största fotbollsturnering arrangeras varje år vecka 29 där olika nationaliteter möts för att tävla i fotboll. Aktiviteter och andra arrangemang lockar besökare såväl utifrån som lokalinvånare att ta del av denna händelserika vecka.

SOMMARONSDAGAR

Under sommarens ”lillördagar” arrangeras gratis musikupplevelser av högsta klass i Alingsås. Åmanska parken förvandlas till en minifestival med foodtrucks samt mat- och dryckestält som skapar en minnesvärd kväll.

BARNKALAS

Ett heldagskalas i stadskärnan för barn i åldrarna 1-100 år. Dagen består av aktiviteter såsom uppträdanden, hoppborgar, ponnyridning, ansiktsmålning, prova-på-aktiviteter. Helt enkelt en dag fylld med glädje och skratt.

MJÖRN RUNT

En klassisk återkommande cykeltävling runt sjön Mjörn. Tävlingen har sedan start utvecklats till tre varierade banor anpassade för både aktiva som icke aktiva cykelmotionärer.

KULTURNATTA

unedr början av Lights in Alingsås arrangeras Kulturnatta. En stämningsfull folkfest i kulturens tecken där tradition möter nya impulser under en hel dag och kväll med tematiserade aktiviteter.

LIGHTS IN ALINGSÅS

Norra Europas största arrangemang för experimentell ljussättning på offentliga platser lockar varje år över 80 000 besökare. Ljusarkitekter från hela världen sätter under sex veckor ljus och färg på Alingsås under höstmörkret.

TOMTEPARADEN

En av landets äldsta Tomteparader. Enligt tradition avgår Tomteparadenfrån Kulturhuset med Tomtemor, Tomtefar, musikanter och föreningar i spetsen.

CHRISTMAS LIGHTS

Något alldeles extra under juletid. I hela december månad är Alingsås stad klädd i jule- skrud med julmarknad, isbana, uppträdanden, shoppingmys och julupplevelser som ger både barn och vuxna den rätta julstämningen.


Alingsås turistinformation