Google translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Besök Alingsås

Sedan år 1619 har staden välkomnat människor med öppen famn att bo, verka och leva i. 

Trästaden ser du med blotta ögat, men även den etablerade kafékulturen som är ett arv från textilindustrin går som en röd tråd genom staden.

Alingsås är känt för sin fina handel, med små unika butiker i innerstan till större välkända kedjor och en levande landsbygd med otaliga gårdsbutiker.

Till Alingsås storslagna natur hör bland annat Säveån som slingrar sig genom trästaden och passerar flera parker innan den mynnar ut i de stora sjöarna där landsbygdens skog och mark breder ut sig. Här väntar mängder av upplevelser, vare sig du är ute efter aktivitet och äventyr eller kontemplation och återhämtning.

Från Göteborg tar det endast en halvtimme med tåg eller bil och väl på plats i staden är det mesta inom gångavstånd.

Fika i Alingsås

  • Kaféet har anor från 1886 och är inrett med naturnära färger i en fantastisk miljö. Här serveras ett brett fikasortiment med egenmalet ekologiskt kaffe från Alingsås lokala kafferosteri.  Läs mer på www.ekstedtsbageri.se
  • Inne på den gamla handelsgården återfinns kristallkronor och sammetssoffor tillsammans med KRAV-märkta råvaror. Läs mer på www.nygrenscafe.se
  • På hållplats Nolbygård i den äldre lantgården återskapas en tidstypisk miljö med servering av endast ekologiskt fikabröd och mat. Läs mer på deras facebooksida här.
  • I en naturnära miljö längs retrovägen hittar ni den certifierade ”Brobacka-våfflan” som gräddats i kaffestugan sedan 50-talet. Läs mer här www.brobackakaffestuga.se

Vi hjälper dig!

Turistinformationen hjälper dig att hitta rätt i vår fina kommun. De hjälper till att svara på frågor över disk, via telefon, mail, sociala medier eller på någon av kommunens Infopoints.

Alingsås turistinformation