Google translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Aktiviteter

Texten uppdaterad 2021-07-06

ÅNGBÅTEN HERBERT

Att ge sig ut på tur med den gamla Ångbåten Herbert är en klassisker på sommaren. Med sitt välbevarade originalmaskineri representerar hon ett stycke högintressant historia och vackra sevärdheter i sjön Mjörn.

SURFBODEN

Alingsås har förmånen att ha en surfbod placerad vid sjön Gerdsken under sommarsä- song. Ta dig ut på sjön och vidare till åar med en paddleboard för att upptäcka mer av lugnet och naturen.

ALLÉLOPPIS

Under sommarsäsongen arrangeras Alingsås största loppis längst med allén på Norra Ringgatan, här ställer privatpersoner ut och säljer äldre och använda saker av stor variation. Loppisen attraherar varje år tusentals personer.

HYR EN CYKEL

Upplev mer av Alingsås genom en utflykt på två hjul. Hyr en cykel på Grand Hotel och få inspiration till cykelrundor hos Alingsås Turistbyrå för att upptäcka både lokal kultur, historia och sevärdheter på ett koldioxidsnålt sätt.

JULMARKNADER

För att finna julstämning arrangeras flera julmarknader runt om i Alingsås kommun med lokalproducerad mat, hantverk, textilier och luciatåg. Julmarknaderna pågår vanligtvis från november till december.

VETERANFORDONSTRÄFFAR

Sommarens höjdpunkt för bil- och fordons- intresserade i trakten. Under flera år har träffarna ägt rum där fordon äldre än årsmodell 1989 är väl omna att visa upp sig i Gräfsnäs Slottspark.

NOLHAGA PARKBAD

Här kan du motionera i två 25-metersbassänger, leka i upplevelsebadet eller varva ner i relaxavdelningen. Det finns även ett mysigt kafé och dessutom möjlighet till konferens.

Alingsås turistinformation