Publicerad 2020-03-12, kl 02:03

Bland de bästa i världen enligt The New York Times

The New York Times listar bland annat Gota- leden mellan Alingsås och Göteborg som en av 52 platser som man måste uppleva. Den 7 mil långa vandringsleden kommer på 16 plats, före platser som Bahamas arkipelag, Malaysias regnskog eller modets husvudstad Paris.

I samma andetag som hållbarhet nämns Alingsås och Sveriges arbete med att bli fossilfritt 2050. Vad passar då bättre än att du kan vandra delar av Gotaleden och åka resten med tåg utan att ta bilen. I artikeln nämner de även att du kan ”fika” längs vägen och vad passar då bättre än att göra det i kaféstaden Alingsås. De uppmärksammar även ”meet the locals” där du kan uppleva Alingsås och naturen med hjälp av personer som bor i området.

Alingsås turistinformation

Snabba genvägar till det du behöver.

Mer info om gotaleden