Information om coronaviruset covid-19

Kommunen jobbar aktivt med hanteringen av coronaviruset covid-19 och följer direktiv och rekommendationer från folkhälsomyndigheten, socialstyrelsen och andra myndigheter.

Läs mer
0 Driftstörningar

Google translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Träffpunkter och volontärverksamhet

Träffpunkterna vänder sig till dig som vill medverka i någon aktivitet och träffa andra seniorer.

Texten uppdaterad 2020-09-24

Det finns fyra träffpunkter inom vård- och omsorgsförvaltningen i Alingsås kommun. Dessa ligger på Bjärkegården i Sollebrunn, Hagagården på Noltorp, Brunnsgården i centrum och Tuvegården vid Gerdsken. Våra träffpunkter är öppna för alla oavsett var du bor.

Träffpunkterna vänder sig till dig som vill medverka i någon trevlig aktivitet och samtidigt träffa andra seniorer. Aktiviteter kan exempelvis vara promenader, frågesport, gymnastik, bingo, pub, datakunskap, yoga och gudstjänster men det finns såklart mycket mer.

Volontärverksamhet

Alingsås kommun har en volontärverksamhet som är knuten till vård- och omsorgsförvaltningen. Du som vill bli volontär kan ha ett eller flera uppdrag hos oss. Vissa av de uppdrag vi erbjuder är kopplade till någon av de aktiviteter som görs på våra träffpunkter runt om i stan.

Du kan också ha ett uppdrag utanför träffpunkternas verksamhet som till exempel att vara cykelpilot till någon av våra eldrivna passagerarcyklar eller hjälpa till att handla åt någon som tillhör en riskgrupp under pandemin.

Visa uppdrag görs under en kortare period, medan andra uppdrag pågår tillsvidare. Du kan själv påverkar i vilken omfattning du vill ta på dig ett uppdrag. Det är viktigt för oss att du som volontär känner att uppdraget passar dig.

Som volontär hos oss i Alingsås kommun får du både utbildning och handledning i ditt uppdrag. Du är försäkrad och kommer tillhöra ett nätverk med andra volontärer.

Låter detta intressant och du är över 18 år?


Skicka dina kontaktuppgifter så hör vi av oss och berättar mer! E-post: forebyggande@alingsas.se eller ring oss tisdag-torsdagar på tel. 0322-616763

Träffpunkten Hagagården

NULL

Träffpunkten

Träffpunkten Brunnsgården

NULL

Träffpunkten

Träffpunkten Bjärkegården

NULL

Förebyggandeenheten

Träffpunkten Tuvegården

NULL

Träffpunkten