Information om coronaviruset covid-19

Kommunen jobbar aktivt med hanteringen av coronaviruset covid-19 och följer direktiven från folkhälsomyndigheten.

Läs mer
1 Driftstörningar

Google translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor.

Träffpunkter och volontärverksamhet

Träffpunkterna vänder sig till dig som vill medverka i någon aktivitet och träffa andra seniorer.

Texten uppdaterad 2020-05-28

Det finns fyra träffpunkter inom vård- och omsorgsförvaltningen i Alingsås kommun. Dessa ligger på Bjärkegården i Sollebrunn, Hagagården på Noltorp, Brunnsgården i centrum och Tuvegården vid Gerdsken. Våra träffpunkter är öppna för alla oavsett var du bor.

Träffpunkterna vänder sig till dig som vill medverka i någon trevlig aktivitet och samtidigt träffa andra seniorer. Aktiviteter kan exempelvis vara promenader, frågesport, gymnastik, bingo, pub, datakunskap, yoga och gudstjänster men det finns såklart mycket mer.

Volontärverksamhet

Alingsås kommun har en volontärverksamhet som är knuten till vård- och omsorgsförvaltningen. All verksamhet på träffpunkterna sker i nära samarbete med denna verksamhet och aktiviteterna bygger på frivilligas insatser. Du som har tid över och vill känna dig behövd och uppskattad är välkommen att göra en insats.

Som volontär är du knuten till en träffpunkt och får där stöd av en kontaktperson. Du blir också inbjuden till regelbundna träffar med andra volontärer. För mer information om volontärverksamheten kan du ringa kontaktpersonerna på respektive träffpunkt.

Träffpunkten Hagagården

NULL

Träffpunkten

Träffpunkten Brunnsgården

NULL

Träffpunkten

Träffpunkten Bjärkegården

NULL

Förebyggandeenheten

Träffpunkten Tuvegården

NULL

Träffpunkten