Information om coronaviruset covid-19

Kommunen jobbar aktivt med hanteringen av coronaviruset covid-19 och följer direktiv och rekommendationer från folkhälsomyndigheten, socialstyrelsen och andra myndigheter.

Läs mer
0 Driftstörningar

Google translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hagagården

Hagagården ligger i stadsdelen Noltorp och har bara lägenheter för dig med demenssjukdom.

Texten uppdaterad 2020-07-21

Hagagårdens entré

Hagagården är beläget i Noltorps centrum med promenadavstånd till livsmedelsaffär, kyrka, vårdcentral och apotek. Det finns en trivsam innergård med bland annat växthus. I närheten av Hagagården finns Nolhaga och sjön Mjörn.

Maten tillagas på Brunnsgården och äts gemensamt på avdelningarna eller i de egna lägenheterna. Här finner du matsedel för kommunens äldreboenden.

Träffpunktsverksamheten erbjuder en mängd aktiviteter som exempelvis bingo, vinprovning, middagar, musikträffar, frågesport, musikaliska framträdanden av inbjudna gäster, skolor och föreningar. Vissa aktiviteter sker i samverkan med frivilligverksamhet. Stora högtider uppmärksammas med firande av passande slag

Hagagårdens reminiscensrum

På Hagagården finns ett reminiscensrum, Fridhem, som ett verktyg i användandet av kommunikationsmodellen reminiscens.

Fridhem syftar till att tänka tillbaka på tidigare händelser i livet. Tidiga minnen finns kvar längre hos personer med demenshandikapp och med hjälp av bland annat föremål och bilder från gången tid kan det fungera som minnesväckare, skapas möjligheter till hågkomster och kommunikation

Interna genvägar

TräffpunktenMatsedel

Receptionen

NULL

Hagagården, Hagagården