Lyckad dag på seniormässa

I går var Förebyggandeenheten från Vård- och äldreomsorgsförvaltningen på plats på seniormässan News55 i Estrad. Ingela Funegård är enhetschef, och hon berättar om en mycket lyckad dag med många besök i kommunens monter.

- Uppslutningen var helt otrolig. Vi var fyra medarbetare i montern hela dagen och vi hade verkligen att göra. Så det var riktigt roligt.

Det som uppskattades mest av seniorerna som besökte kommunens monter var den nya broschyr som förebyggandeenheten arbetat fram.

- I den har vi samlat allting som vi kan erbjuda. Det är egentligen inte så mycket ny information, men just att ha allting på ett ställe förenklar för väldigt många, säger Ingela Funegård, och fortsätter:

- Vi nådde väldigt många personer som kanske inte ännu är i behov av hjälp. Men många hade ändå en släkting eller granne som de skulle tipsa om vad kommunen kan hjälpa till med. Dessutom försökte vi sälja in volontärsysslan till de seniorer som är pigga och som har tid och lust att göra en insats för en medmänniska. Så det var verkligen en lyckad dag.

Här kan du läsa mer om hur det är att vara senior i Alingsås kommun.