25/3 Nuläge covid-19

Med start i dag erbjuder nu Alingsås bibliotek hemkörning av lånade böcker till riskgrupper. Här kan du läsa mer om det, och hur man går tillväga om man vill utnyttja det här erbjudandet. 

Restaurangföreskrifter

I dag har Alingsås kommun kommit med restaurangföreskrifter med anledning av de nya förbud som kom för restaurangbranschen i går. Numera är endast bordsservering tillåten, och detta gäller alla kaféer, barer och restauranger i hela landet. Bufféservering, lösgodisförsäljning och take-away är tillåtet. 

Vi uppmanar alla i branschen att ta del av dessa föreskrifter.

Förlängda årskort

Nolhaga Parkbad har beslutat att personer över 70 år tillåts att förlänga sina årskort eftersom de rekommenderas att minimera sina sociala kontakter. Här kan du läsa mer om det. 

Råd till idrottsrörelsen

Folkhälsomyndigheten har tagit fram råd och rekommendationer för de föreningar och andra organisationer som är verksamma inom sport och idrott. Dessa råd kan föreningar ha som stöd när de beslutar om huruvida deras träningar ska fortsätta eller ställas in. Här finns Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer.  

I övrigt kvarstår Folkhälsomyndighetens tidigare rekommendationer när det handlar om att avstå icke nödvändiga resor samt att minska smittspridningen och skydda riskgrupperna. 

Var källkritisk

Slutligen påminner vi återigen om vikten av vara fortsatt källkritisk och söka information om coronavirus covid-19 på säkra källor. Tips på bra hemsidor finns här