20/3 Nuläge coronavirus covid-19

Det vilar fortsatt ett stort personligt ansvar på oss alla för att hantera smittspridningen på bästa sätt. 

Folkhälsomyndigheten avråder nu från resor även inom Sverige för att minimera den geografiska smittspridningen. Uppmaningen är också fortsatt att skydda våra riskgrupper. Det gör vi genom att minimera besök både hemma hos äldre och på våra särskilda boenden samt genom att hjälpa personer över 70 åt att hålla nere sina sociala kontakter. 

Vanlig undervisning i grundskolan

Vad det gäller skolan bedömer Folkhälsomyndigheten fortfarande inte att läget är sådant att grundskolor och förskolor ska stängas. Det följer vi i Alingsås kommun och fortsätter därför med vanlig undervisning även i nästa vecka. Gymnasieskolan och Campus Alingsås fortsätter sin undervisning på distans som pågått sedan i onsdags.

Råd inför ditt besök hos oss

Det är nu viktigt att vi alla hjälps åt med att minimera samhällsspridningen av coronavirus covid-19. Därför ber vi alla invånare som ska besöka våra verksamheter om att göra det med försiktighet. Självklart kommer vår personal vara tillgänglig för er även nu, men kanske går det planerade mötet att genomföra utan en fysisk träff?

I vissa fall har vi digitala lösningar att erbjuda så att du kan genomföra ditt ärende hemifrån. I andra fall kanske det går att genomföra mötet över telefon. Vi vill också informera om att ett personligt möte kan komma att flyttas till annan lokal än planerat för att minimera risken för smittspridning. Om mötet flyttas kommer du att få information om detta.

Vi påminner också om vikten av en god handhygien och att hosta i armvecket. Har du sjukdomssymptom är det viktigt att du bokar om ditt möte till en annan dag när du är helt frisk.