Endast bordsservering i restaurangbranschen

I dag kom beskedet från Folkhälsomyndigheten att man för en tid endast tillåter bordservering och avhämtning i restaurangbranschen.

Beslutet gäller alla restauranger, caféer, nattklubbar och barer över hela landet. Med att förbjuda trånga och stående serveringsmiljöer är syftet att minska smittspridningen.

Folkhälsomyndigheten sände i dag budskapet att alla noga ska överväga varje inplanerad resa. Innebär resan en risk för smittspridning eller att du själv blir smittad ska man fundera över om resan är nödvändig. Detta är extra aktuellt med anledning av att påsklovet bara är ett par veckor bort.

Slutligen uppmanar vi alla att föra korrekt information angående coronavirus covid-19 vidare till medmänniskor i samhället. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) tryckte i dag hårt på att vi tillsammans måste hjälpas åt för att alla grupper i samhället på ett eller annat sätt kan ta del av senaste informationen och därmed kunna ta sitt personliga ansvar för att skydda riskgrupper och minimera samhällsspridningen. Vi påminner också om vi alla har ett ansvar att förhindra ryktesspridning och att alltid hänvisa till säkerställd information som finns här.